Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Banden Zwart

()

Sorteren

Hoe een fietsband te repareren

Hier in deze gids bespreken we de eenvoudige stappen voor het repareren van een fietsband. Even kijken:

Neem het stuur van de fiets
Om een lekke fietsband te repareren, heb je een rechtopstaande fietsstandaard nodig om het wiel hoger te zetten zodat je gemakkelijk kunt werken. Of je kunt de fiets ook beneden neerzetten waar het stuur en zadel op de grond rusten.

Draai de moeren los met een sleutel
Gebruik alleen een sleutel of ratel om de moeren op de wielas los te draaien. Als de moeren te vast zitten om los te draaien, kunt u siliconenspray of olie gebruiken. De meeste moderne fietsmodellen hebben eenvoudige wielvergrendelingen met snelsluiting.

Koppel de remmen los
Als de remmen het verwijderen van het wiel in de weg zitten, moet u ze eerst loskoppelen. Er zijn verschillende soorten remmechanismen met verschillende ontgrendelingen, maar vaak vindt u een snelontgrendeling op de handremhendel of op de remklauwen.

Het wiel eraf halen
U hoeft alleen maar de remmen los te laten en vervolgens het wiel eraf te trekken. Specialized , Schwalbe , Vittoria , Continental en Mavic bieden alle gereedschappen en versnellingen voor het bevestigen van fietsbanden.

Verwijder de buis
Vervolgens moet u de binnenband leeg laten lopen en verwijderen door op de randen van de band te drukken. Je kunt ook een bandenlichter gebruiken zodat je makkelijk bij de binnenband kunt. Hier moet u het hele wiel, de fietsband en de binnenband inspecteren op de oorzaak van scheuren of lekke banden.

Patchen of vervangen door een nieuwe tube
Afhankelijk van de lekke band moet u de fietsband repareren met een pleister of deze vervangen door een nieuwe.

Installeer het wiel opnieuw
Als u klaar bent, installeert u het wiel op de juiste manier terug en controleert u door aan de pedalen te draaien of het goed vastzit.top