Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Wielen en banden

Wielen en banden fiets

Vind een breed scala aan Wielen en banden-producten voor fiets. Ontdek de beste deals bij bikeinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Wielen en banden

Merken in Wielen en banden

Hoe fietswielen en banden te kiezen

Assen en sloten

De fiets is voorzien van elektronisch sperdifferentiëlen aan de voor en achterzijde. Als u wilt gaan rijden op moeilijk terrein zoals grind, vuil, sneeuw of modder of van plan bent om de weg op te gaan, moet u een sperdifferentieel gebruiken, dat wil zeggen assen en sloten. Deze differentiëlen worden alleen gebruikt als je extra tractie nodig hebt, zodat je hem gemakkelijk een paar keer kunt inschakelen op offroad avonturen. Assen en sloten helpen de vaart van uw fiets te behouden en te voorkomen dat deze vast komt te zitten.

Fiets binnenbanden

Binnenbanden zijn een van de belangrijkste onderdelen van je fietsbanden. Het is eigenlijk een opblaasbare ring die in het karkas van de band past. De binnenbanden bieden, wanneer opgeblazen, structurele ondersteuning en ophanging. De tube is eenvoudig op te blazen met een ventiel. De binnenband fungeert als luchtdemping en zorgt voor een comfortabele en veilige rijervaring.

Fietsvelgen en Spaken

Velgen en wielen worden vaak door elkaar gebruikt voor dezelfde betekenis; technisch zijn ze echter anders. Velg is niet het hele wiel, maar een deel van een wiel. Spaken zijn de drijfstangen tussen de velg en de fietsnaaf.
Het belangrijkste doel van velgen en spaken is om de belastingen veroorzaakt door de berijder of fiets over te brengen tussen de naaf en de velg.

Banden

Bij het kiezen van een fietsband moet u eerst de diameter van het wiel en de velg van uw fiets afstemmen op de band. De meeste hengelfietsen, mountainbikes en cruiserfietsen gebruiken banden met een diameter van 26 inch.
Als je een tubeless band gebruikt, heb je tubeless compatibele wielen voor je fiets nodig. Een groeiend aantal mountainbikers kiest tegenwoordig voor tubeless banden.

Fietswielen en wieldoppen

Een goed werkende set wielen en wieldoppen kan uw prestaties aanzienlijk verbeteren. Bijna alle soorten fietsers willen hun fiets zo licht mogelijk maken. Daarom moet u bij het kiezen van een wielset voor uw fiets rekening houden met het gewicht, de stijfheid en de duurzaamheid ervan. Lichtere wielen helpen uw fiets gemakkelijk te versnellen. Lichte wielen zijn echter minder duurzaam in vergelijking met zware wielen.

Meer over Wielen en Banden Fiets

De wielen en banden van de fiets zijn aan vervanging toe als je lang genoeg op de fiets hebt gereden. Om die reden wordt fietsreparatie voor naven, binnenbanden, asbouten en andere onderdelen noodzakelijk. Fietsnaven zorgen ervoor dat je fietswielen vrij kunnen draaien. Naafafstand is de belangrijkste factor die verstandig moet worden besteld. Shimano , Sram , Specialized , Schwalbe , Vittoria , Continental , Mavic , Maxxis en Thule ontwerpen en leveren alle soorten accessoires en onderdelen voor uw fiets.