Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Vinnen

()

Sorteren

Wat is het verschil tussen duikvinnen met volledige voet en open hiel?

Het belangrijkste verschil tussen duikvinnen met volledige voet en open hiel ligt in het ontwerp van de voetpocket en de methode om de vin aan de voet te bevestigen. Hier is een overzicht van elk type:

Vinnen met volledige voet:

Vinnen met volledige voet zijn ontworpen om zonder extra schoeisel te worden gedragen, omdat ze een gesloten voetzak hebben die de hele voet omhult. De belangrijkste kenmerken van vinnen met volledige voet zijn:

Voetpocket: De voetpocket is gemaakt van zacht, flexibel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van de voet. Het zorgt voor een nauwsluitende en comfortabele pasvorm, vergelijkbaar met het dragen van een schoen.
Maatvoering: Vinnen met volledige voet hebben meestal dezelfde maat als gewone schoenen, volgens standaard schoenmaten.
Gebruik in warm water: Vinnen met volledige voet worden vaak gebruikt bij duikomstandigheden in warm water of om te snorkelen. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen en hebben een kortere bladlengte, waardoor ze minder weerstand bieden en minder moeite kosten om te trappen.
Beperkte verstelbaarheid: vinnen met volledige voet hebben meestal een vaste maat en bieden minimale verstelbaarheid. Daarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen voor een goede pasvorm.

Vinnen met open hiel:

Vinnen met open hiel hebben een open voetpocket waardoor de hiel zichtbaar blijft. Ze zijn ontworpen om te worden gedragen met neopreen booties of duiksokken voor extra comfort, bescherming en isolatie. De belangrijkste kenmerken van vinnen met open hiel zijn:

Verstelbare riem: vinnen met open hiel hebben een verstelbare riem en een gespsysteem dat de vin aan de voet vastzet. Dit zorgt voor een aanpasbare pasvorm en maakt het gemakkelijk om de vinnen aan en uit te trekken, zelfs als je dikkere booties draagt.
Booties of duiksokken: Vinnen met open hiel worden meestal gebruikt met neopreen booties of duiksokken. Deze zorgen voor thermische isolatie, beschermen de voeten tegen schaafwonden en zorgen voor een stevigere pasvorm.
Veelzijdigheid: vinnen met open hiel zijn geschikt voor een breed scala aan duikomstandigheden, waaronder duiken in warm en koud water. Ze zijn vaak gemaakt van steviger materiaal en hebben langere bladen, wat zorgt voor meer kracht en voortstuwing.
Verstelbaarheid: Het verstelbare bandsysteem van vinnen met open hiel maakt het mogelijk om de pasvorm nauwkeurig af te stemmen op verschillende voetmaten en laarsdiktes. Het maakt het ook mogelijk om vinnen te delen tussen duikers met verschillende voetafmetingen.
De keuze tussen vinnen met volledige voet en vinnen met open hiel hangt af van factoren zoals duikomstandigheden, persoonlijke voorkeur en de behoefte aan extra thermische bescherming. Als je voornamelijk in warm water duikt en de voorkeur geeft aan een lichtgewicht en minimalistisch ontwerp, kunnen vinnen met volledige voet geschikt zijn. Aan de andere kant, als je in verschillende watertemperaturen duikt of de mogelijkheid nodig hebt om de pasvorm aan te passen met booties, zijn vinnen met open hiel een betere keuze.
Het is belangrijk om verschillende soorten en modellen vinnen te passen om de meest comfortabele en geschikte pasvorm voor uw duikbehoeften te bepalen. Goed passende vinnen dragen bij aan een betere voortstuwing, efficiëntie en algehele duikervaring. Vind enkele van de beste merken zoals Cressi , SEAC , Mares , Salvimar en Aqualung .

top