Vennligst skriv inn din epostadresse og vi vil sende deg en link for å tilbakestille passordet ditt via epost umiddelbart.

Hjemmeside

Vedlikehold

Vedlikehold ski

Finn et bredt utvalg av Vedlikehold-produkter for ski. Oppdag de beste tilbudene hos snowinn. Rask levering og sikker betaling.

Utvalgte produkter av Vedlikehold

Merkevarer av Vedlikehold

Hvordan vedlikeholde skiene dine?

Rengjør og beskytter

Ski er generelt designet for å være tøffere og robuste med dobbelttykke baser og kanter. De trenger imidlertid regelmessig vedlikehold for å holde seg i god stand. Når du går på ski på isete terreng, steiner, stubber og slitende snøterreng, blir bunnen og kantene ofte skadet, for å holde dem friske og nye, må du rengjøre og beskytte dem ordentlig mot elementene. Det beste tipset er å rengjøre basen med en fuktig klut og en baserens. Gni den forsiktig over hele skibasen og oppbevar dem i et skistativ. Hold dem i oppreist stilling på et skyggefullt og tørt sted med nok ventilasjon.

De varme voksjernene for ski

Deretter bør du klokt velge det varme voksjernet. Det er to typer jern som brukes til voksing av ski som analog og digital. Begge fungerer likt hvis de brukes i henhold til instruksjonene. Du bør imidlertid være nøye med temperaturen da hver voks har en forskjellig smeltetemperatur. Smeltetemperaturen til hver voks er angitt på emballasjen. Nedenfor er trinnene du bør følge for voksing av ski;

• Varm opp strykejernet.
• Hold voksen mot bunnen av strykejernet for å smelte den på skien eller snowboardet.
• Plasser strykejernet på ski eller snowboardbasen og fordel voksen over hele basen til den dekker overflaten.

Støttene

Ski er som bilen din, de krever vedlikehold og riktig stell for å løpe jevnt. Ved starten av hver skisesong og på slutten trenger skiene dine full service. Skivedlikeholdet inkluderer alt fra sliping av kanter til steinsliping av underlaget, voksing og bindingssjekk. Derfor må du ha et skikkelig støttesystem som du kan plassere skiene og brettene på og nøyaktig sjekke og reparere hvert lille område. Av den grunn er et voksbord, brettgrep, voksjernholder og to liters gummifriksjonsstøtter avgjørende. Disse lette, kompakte, men holdbare støtterekvisitaene vil hjelpe deg med å gjøre arbeidet jevnt og enkelt.

Verktøy

Riktig justering av snowboardene og skiene dine vil hjelpe deg med å gli jevnt og komfortabelt langs de snødekte bakkene. For vedlikehold av ski trenger du noen grunnleggende verktøy. De tre hovedaspektene ved skirengjøring og vedlikehold er grunnreparasjon, kantarbeid og voksing. For hvert vedlikeholdsområde trenger du noen spesialverktøy. For eksempel er bunnen av ski mer utsatt for skade over tid. Vanligvis går du på ski over steiner og fjellstier, for å reparere grunnskaden trenger du verktøy som inkluderer rene håndklær, alkohol. Verktøyene for kantreparasjoner omfatter gummilagre, rødsprit, diamantstein og rengjøringshåndklær. Til slutt, for å vokse skiene og snowboardene trenger du verktøy som et sett med børster, voksjern, plastskrape og håndklær.

Vokser

Den beste måten å vedlikeholde skiene på er å vokse dem etter hver sesong. Metoden for å påføre voksen på ski og brett er ganske enkel. Start prosessen ved å smelte enden av voksen og gni den på brettet. Sørg for at den smeltede voksen sprer seg og dekker bunnen og kantene helt. Du bør også sørge for at lagdelingen av voks er tynn og jevn over hele basen. Deretter venter du til voksen avkjøles til romtemperatur. Ta nå av overflødig voks ved å bruke en skrape for å få overflaten til å føles fin og glatt. Burton , Toko , Swix , Bca og Pomoca er de beste produsentene av varm voks for ski.