Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Försäljningsstället

Försäljningsstället elektronik och datorer

Hitta ett brett utbud av Försäljningsstället-produkter för elektronik och datorer. Upptäck de bästa erbjudandena på techinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Försäljningsstället

Märken i Försäljningsstället

Vad är ett POS system och hur fungerar det?

Ett POS system är ett system som underlättar för dig att ta emot betalningar från dina kunder och hålla ett register över försäljningen. Processen låter enkel, men hela processen fungerar på olika sätt, beroende på din verksamhet, om du har fysiska butiker, nätbutiker eller båda.

Hur fungerar ett POS system?

• Processen startar när kunden bestämmer sig för att köpa en produkt eller tjänst. När det gäller en fysisk butik använder säljaren en streckkodsläsare för att titta på produktens pris.
• Därefter beräknar POS systemet priset på produkten, inklusive eventuell moms.
• Säljaren uppdaterar lagerräkningen för att registrera att produkten är såld.
• Slutligen använder kunderna sitt betalkort, kreditkort, presentkort, lojalitetspoäng eller till och med kontanter för att göra betalningen.
• Transaktionen genom POS systemet är slutförd. Sedan skriver säljaren ut det digitala kvittot.

Tillbehör

Idag är moderna POS system helt digitala, därför behöver du alla nödvändiga komponenter som behövs för att driva systemet smidigt och perfekt. I ett POS system kan tillbehören vara allt från externa kort, förlängningar, batterier, sensorer, skannrar, skydd, USB skannerkabel och mycket mer.

Förbrukningsmaterial

Förbrukningsvaror är en viktig del av din försäljningsenhet, kassaregister eller kringutrustning som är ansluten till ditt POS system. Du måste använda högkvalitativa tillbehör för att säkerställa hållbarheten hos din utrustning, som inkluderar bläckband, pappersrullar, bläckpatroner, etikettskrivarband, skaletiketter och etikettskrivares etiketter streckkoder och fraktetiketter.

Visa

Displayen är också en av de viktiga delarna av POS systemet som låter dig registrera tid, plats och relaterade detaljer för försäljningen. Displayen eller monitorn används för att hålla ett register över försäljningen av fysiska varor från din butik. Samsung , Philips , LG , Sony , Benq , Viewsonic och iiyama är välkända tillverkare som tillhandahåller POS system för företag.

Lådor

POS mjukvarusystemet som är anslutet till kassalådorna kan hjälpa dig att spåra när lådan öppnas. Lådan används för att hålla pengarna säkra inuti medan försäljningstransaktionerna sker i butiken. Den ansvarige tar pengarna och lägger dem i lådan och ger de köpta varorna till kunderna.

Betalterminaler

I POS systemet är betalterminalen det viktigaste steget. En betalterminal är också känd som en kreditkortsterminal eller en försäljningsterminal är en enhet som används för att göra elektroniska penningöverföringar och andra transaktioner som initieras vid en terminal och dirigeras genom ett nätverk.

Skrivare

POS systemet använder skrivare som skriver ut försäljningskvitton som visar exakt vad och när kunden har köpt varorna och hur mycket de har betalat. Du bör få skrivarna från kända företag så att hela försäljningstransaktionen kan ske smidigt.

Skannrar

Streckkodsläsare är en annan viktig del av POS systemet. En streckkodsläsare används för att läsa produktens detaljer så att du kan ringa upp den. Streckkodsläsarna/skannrarna är ett snabbt sätt att kontrollera priset på varorna och andra detaljer.