Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Damskor

Damskor fitness

Hitta ett brett utbud av Damskor-produkter för fitness. Upptäck de bästa erbjudandena på traininn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Damskor

Märken i Damskor

Hur väljer man damskor för träning?

Att välja rätt damskor för träning är avgörande för komfort, prestanda och skadeförebyggande. Här är några riktlinjer som hjälper dig att välja rätt träningsskor:

Identifiera din aktivitet:
Bestäm vilken typ av träning du kommer att delta i oftast. Olika aktiviteter kräver specifika skoegenskaper . Till exempel är löparskor utformade annorlunda än crosstraining eller tyngdlyftningsskor.

Känn din fottyp:
Att förstå din fottyp kan hjälpa dig att välja lämplig nivå av fotvalvsstöd. Du kan bedöma din bågtyp som hög, neutral eller låg genom ett våttest eller genom att konsultera en professionell.

Tänk på passformen:
Leta efter skor som ger en säker passform runt hälen och mellanfoten för att förhindra halka och blåsor. Se till att skobredden rymmer din fot bekvämt utan att orsaka klämning eller klämning.

Dämpning och stöd:
Tänk på graden av dämpning och stöd som behövs för dina träningspass. Löparskor erbjuder vanligtvis mer dämpning för stötdämpning, medan crosstrainingskor ger stabilitet för sidorörelser. Om du har specifika fotproblem som överpronation eller underpronation, överväg skor med lämpliga stödfunktioner stabilitet eller rörelsekontroll för att lösa dessa problem.

Flexibilitet:
Kontrollera flexibiliteten hos skons sula. Träningsskor ska böjas vid fotbollen för att möjliggöra naturlig rörelse under träningen.

Vikt:
Tänk på vikten på skorna. Lättare skor föredras ofta för aktiviteter som löpning, medan tyngre skor kan vara lämpliga för tyngdlyftning.

Andningsförmåga:
Välj skor med ovandel som andas för att hålla dina fötter svala och bekväma under träningen.

Dragning:
Se till att yttersulan ger bra grepp på de ytor du ska träna på, oavsett om det är trottoar, gymgolv eller stigar.

Byt ut gamla skor:
Byt ut dina träningsskor regelbundet eftersom de tappar dämpning och stöd med tiden. En allmän riktlinje är att byta ut dem var 300 500 mil för löparskor eller var 6 12 månad, beroende på användning.

Märke och modell:
Även om varumärkeslojalitet kan vara en faktor, tveka inte att prova olika märken och modeller för att hitta den som passar dig bäst.

Budget:
Sätt upp en budget, men tänk på att investeringar i kvalitetsträningsskor är en investering i din komfort och säkerhet under fysiska aktiviteter. Att välja rätt träningsskor för kvinnor är ett personligt beslut baserat på dina individuella behov och preferenser. Att ta sig tid att hitta det perfekta paret kan förbättra din träningsupplevelse och minska risken för skador.