up

`Kom ihåg mig på denna dator` alternativ

Välj `Kom ihåg mig på denna dator` alternativ om du vill logga in automatiskt på denna dator i framtiden. Ditt konto kommer att vara aktivt i 45 dagar. Vänligen använd inte `Kom ihåg mig` alternativet på en allmänt tillgänglig dator eller en dator som används av mer än en person.

top

Hur man väljer skor för att åka till berget

Bergsklättring och vandringsskor är målmedvetet utformade för styva och grova terräng och har vanligtvis stegjärn. Det betyder att du kan fästa en uppsättning stegjärn i dina vandringsskor / skor och gå på terrängen enkelt och säkert. Dessa skor har bättre isolering än vanliga löparskor, därför är de varmare och mer lämpliga för bergsklättring.

Yttersula grepp

Yttersulans grepp beror på vilket material som används. Läderskor med mjukt gummimaterial ger bästa grepp på stenar men de är inte lika hållbara. Hårda gummisulor är mer motståndskraftiga mot stötar och stenar och är därför idealiska för terräng med bergsklättring. Kvaliteten på yttersulans grepp och styvhet gör att du kan kontrollera rörelser i sluttningar och feta områden som våt mark och snö.

Stöd

När du väljer skor för bergsklättring, se till att det ger bra stöd. En väl anpassad sko för dina fötter med hög skaft stöder artikulation av fotleden och balanserar den totala vikten. Salomon , Salewa , Arcteryx , Columbia och Haglöfs erbjuder det bästa utbudet av textilskor och gummiskor.

Impregnering

Med en helt stel konstruktion måste en vandringssko av god kvalitet vara vattentäta skor och robusta eftersom den håller längre samtidigt som fötterna skyddas från yttre element som regn, snö, sten och grenar.


clouse menu Stänga