Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Hengels

Hengels

Vind een breed scala aan Hengels-producten voor vis- en zeilsport. Ontdek de beste deals bij waveinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Hengels

Merken in Hengels

Hoe kies je de juiste hengels en stokken?

Aas gieten:

Baitcasting is een populaire vistechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een baitcasting reel die bovenop een baitcasting hengel is gemonteerd. Het wordt vaak gebruikt door vissers voor verschillende soorten visserij, inclusief zoet en zoutwatertoepassingen. Aaswerpen is vooral handig voor het vissen op grotere vissoorten.

Bolognese visserij:

Bolognese is een vistechniek of viswedstrijd. Bolognese maakt gebruik van een lange telescopische hengel en een competitieve vorm van vissen waarbij de deelnemers binnen een bepaalde tijd het hoogste totale gewicht aan vis willen vangen.

Bodemvissen:

Bodemvissen is een visserijmethode waarbij een net of trawlvisserij over de oceaanbodem wordt gesleept om vis en andere mariene organismen te vangen die op de bodem van de zee leven. Bodemvissen wordt vaak gebruikt door commerciële vissersvaartuigen om zich te richten op vissoorten die dichtbij of op de oceaanbodem leven.

Karpervissen:

Karpervissen is een populaire sportvisserij die zich specifiek richt op karpers, een soort zoetwatervissen die bekend staan om hun grootte, kracht en uitdagende gedrag. Het karpervissen heeft wereldwijd aanzienlijke populariteit gewonnen dankzij de sensatie van het vangen van deze krachtige vissen en de strategische en technische aspecten.

Staatsgreep vissen:

Couphengels voor het vissen zijn erg lang, doorgaans variërend van 3 tot 14 meter of meer. Dankzij de lengte kunnen vissers een precieze plek bereiken zonder te hoeven werpen. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht en flexibele materialen, zoals koolstofvezel of glasvezel, om de nodige gevoeligheid te bieden voor het detecteren van subtiele beten.

Hoezen:

Hoezen zijn essentiële accessoires om uw hengels te beschermen tijdens opslag, transport of wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze helpen schade aan de hengelgeleiders, blanks en molens te voorkomen, evenals klitten met andere hengels.

Vlieg vissen:

Vliegvissen is een populaire hengelsportmethode waarbij een lichtgewicht vliegaas wordt gegoten, meestal gemaakt van veren, bont en synthetische materialen, om het uiterlijk van insecten of andere kleine prooien na te bootsen. Vliegvissen is afhankelijk van gespecialiseerde werptechnieken.

Jiggen:

Jigging is een populaire vistechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een kunstaas, een zogenaamde mal, om vissen aan te trekken en te verleiden om te bijten. Jigging wordt vaak gebruikt bij zowel de zout als de zoetwatervisserij en kan effectief zijn voor verschillende soorten zoals baars, snoekbaarzen, snoek, tonijn en vele andere.

Hengels:

Hengels zijn essentiële hulpmiddelen die worden gebruikt in de visserij. Hengels zijn ontworpen om vissers in staat te stellen hun vislijn uit te werpen, het aas of kunstaas onder controle te houden en uiteindelijk vis te vangen.

Vissen knallen:

Popping in Fishing verwijst naar een techniek die veel wordt gebruikt bij het vissen op zout water, met name op soorten als tarpon, snook of GT gigantische trevally. Bij het knallen bij het vissen wordt gebruik gemaakt van een kunstaas van bovenaf om een luid knallend of spetterend geluid op het wateroppervlak te creëren.

Vissen spinnen:

Spinning is een populaire vistechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van een draaiende molen en een hengel. Spinning wordt veel gebruikt door vissers van alle niveaus voor zowel zoet als zoutwatervissen. Spinning is ontworpen om nauwkeurig werpen over lange afstanden mogelijk te maken.

Vissen op inktvis en inktvis:

Inktvis en inktvis zijn populaire aassoorten bij het vissen, vooral bij het vissen op zout water. Ze zijn effectief bij het richten op een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder verschillende roofvissen.

Surfcasting vissen:

Surfcasting is een populaire vistechniek waarbij een vislijn en aas vanaf de kustlijn in de oceaan worden geworpen. Je kunt surfcasting kopen bij Shimano Fishing , Daiwa , PENN , Rapala , Fox International en Hart .

Vissen met trollen:

Trollen bij het vissen verwijst naar een specifieke techniek die wordt gebruikt om vis te vangen door een vislijn achter een bewegende boot te slepen. Bij trollen wordt gebruik gemaakt van een of meer kunstaas of haken met aas die op verschillende diepten en snelheden door het water worden gesleept om vis aan te trekken en te vangen.

Meer over hengels:
Kits voor hengels zijn componenten die aan een hengel kunnen worden toegevoegd of aangepast om de prestaties ervan te verbeteren of aan te passen voor specifieke vistechnieken. Hengelaccessoires zijn extra gereedschappen en hulpstukken die de functionaliteit en prestaties van hengels kunnen verbeteren.