up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top

Hoe te rennen met loopstokken?

Het gebruik van trailrunningstokken is enorm populair geworden bij ultramarathons. Ooit beperkt tot Europese races, zijn ultra running poles nu bijna overal te zien. Dankzij de vooruitgang in materialen en constructie die hebben geholpen om hardloopstokken lichter en gemakkelijker te dragen te maken. La Sportiva , Raidlight , Dynafit , Ultimate Direction en Scott zijn de toonaangevende merken die de beste trailrunningstokken aanbieden.

Technieken om hardloopstokken te gebruiken

Hardloopstokken verbeteren de voortstuwing en stabiliteit en stellen u in staat om het totale gewicht te spreiden terwijl u bergop of bergaf loopt. Trailrunningstokken kun je op drie verschillende manieren gebruiken.

afwisselend
Deze techniek is volledig symmetrisch, waarbij je linker en rechter hardloopstokken synchroon moeten zijn met je pas. Hierdoor kun je direct naar voren duwen en dit is het beste voor stappen op hoog tempo.

Dubbele looppalen plant
Op steiler terrein is de beste techniek om beide loopstokken te gebruiken en 3 stappen te nemen. Je kunt je pole strikes met deze methode ook een beetje compenseren om de camber te veranderen en tegemoet te komen aan rotsen die in de weg zitten.

Offset hardloopstokken
Soms krijgen hardlopers niet de snelle hardloopervaring met de alternerende techniek. In dat geval moet je voor de Offset paalplantmethode gaan, waarbij je elke 3 stappen je paal plant. Dit is een ideale techniek voor ultraracen of endurance racen.

Voordelen van het gebruik van hardloopstokken

• Trailrunningstokken helpen u energie te besparen bij het bergop of bergaf lopen.
• Als u op heuvelachtig terrein rent, zorgen uw armen voor extra kracht waardoor u sneller en efficiënter kunt rennen.
• Als u bergafwaarts rent, kunnen loopstokken u helpen om uit de buurt van obstakels te blijven, uw evenwicht te bewaren en gemakkelijk te vertragen.


clouse menu Afronden