Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Onderhoud

Onderhoud extreme sporten

Vind een breed scala aan Onderhoud-producten voor extreme sporten. Ontdek de beste deals bij xtremeinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Onderhoud

Merken in Onderhoud

Hoe een wetsuit repareren?

Reparateurs:
Als je een wetsuit moet repareren, zijn er een aantal opties beschikbaar, afhankelijk van de omvang van de schade en je mate van comfort bij de reparatie. De reparateurs omvatten lijmen, oliën, harsen, siliconen en sets. Je kunt deze reparaties kopen bij Powerslide , Jobe , Yow , Rollerblade , ION en Emerica .

Harsen
Harsen kunnen worden gebruikt voor reparaties van wetsuits, vooral als het gaat om grotere scheuren, gaten of delaminatie van neopreen. Het is echter essentieel om het juiste type hars te gebruiken en de juiste reparatietechnieken te volgen voor effectieve en duurzame resultaten. Breng een dunne, gelijkmatige laag neopreenhars aan op zowel het beschadigde gebied als het patchmateriaal. Laat de harsen kleverig worden voordat u de pleister op het beschadigde gebied drukt. Oefen stevige druk uit om een sterke verbinding te garanderen.

Kleefstoffen
Het gebruik van lijm voor wetsuitreparaties kan een effectieve manier zijn om kleine scheurtjes, gaten of schade aan de naden of het neopreenmateriaal te herstellen. Er zijn voor dit doel speciale wetsuit lijmen verkrijgbaar, en deze zijn doorgaans ontworpen om goed samen te werken met neopreen en voor een sterke hechting te zorgen.

Hulpmiddelen:
Er zijn veel verschillende hulpmiddelen om het natpak te repareren. Vergeet niet om de instructies van de fabrikant van de reparatiematerialen voor je wetsuit zorgvuldig te lezen en op te volgen. Het is ook een goed idee om op een onopvallende plek te oefenen of professionele hulp te zoeken als u niet zeker bent van het reparatieproces. De reparatietools voor wetsuits zijn als volgt:

Multitool met inbuskop
Een multitool met inbuskop kan een handige aanvulling zijn op je wetsuit reparatieset, vooral als je wetsuit doorvoertules, drukknopen of andere bevestigingsmiddelen heeft die mogelijk moeten worden aangepast of gerepareerd.

Patchmateriaal:
Neopreen patches kunnen worden gebruikt om grotere gaten of scheuren in je wetsuit te bedekken. Deze patches zijn vaak gemaakt van hetzelfde neopreen materiaal als het wetsuit en kunnen met lijm worden aangebracht.
Schaar:
Mogelijk hebt u een schaar nodig om overtollig materiaal af te knippen of patches op de gewenste maat te knippen. Er zijn veel verschillende maten en soorten mesjes in scharen, dus kies degene die je nodig hebt.