Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Verlichting

Verlichting huis, tuin & doe-het-zelf

Vind een breed scala aan Verlichting-producten voor huis, tuin & doe-het-zelf. Ontdek de beste deals bij bricoinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Verlichting

Merken in Verlichting

Hoe kies je de juiste verlichting voor je huis?

Bij het kiezen van de juiste verlichting voor je huis moet je rekening houden met verschillende factoren om de gewenste sfeer en functionaliteit te creëren. Hier zijn enkele richtlijnen voor het selecteren van verlichtingsopties in verschillende categorieën:

Bollen en buizen:
Energie efficiëntie : Kies voor energiezuinige lampen zoals LED of CFL, die minder energie verbruiken en een langere levensduur hebben in vergelijking met traditionele gloeilampen.
Helderheid en kleurtemperatuur : Houd rekening met het gewenste helderheidsniveau en de kleurtemperatuur van de lampen. Warmere kleurtemperaturen rond 2700K 3000K creëren een gezellige sfeer, terwijl koelere temperaturen rond 4000K 5000K een meer daglichtachtig, energiek gevoel geven.
Dimbare opties : Als u de voorkeur geeft aan instelbare verlichtingsniveaus, kies dan lampen of buizen die compatibel zijn met dimmerschakelaars.

Plafondlampen :
Grootte en hoogte van de kamer : Houd bij het kiezen van plafondlampen rekening met de grootte en hoogte van de kamer. Grotere kamers kunnen meerdere armaturen of lampen van groter formaat nodig hebben, terwijl lagere plafonds verzonken of halfverzonken montage opties nodig kunnen hebben.
Stijl en design : Kies plafondlampen die passen bij de algehele stijl en inrichting van de kamer, of deze nu modern, traditioneel of eigentijds is.
Lichtverdeling : Evalueer of u gerichte of diffuse verlichting nodig heeft. Sommige plafondlampen zorgen voor sfeerverlichting, terwijl andere een richtbare functie hebben om specifieke gebieden of objecten te markeren. Plafondspots en downlights :
Richtbaarheid en flexibiliteit: Spotlights en downlights bieden gerichte verlichting en kunnen worden gebruikt om kunstwerken, architectonische kenmerken of specifieke gebieden in de kamer te benadrukken. Overweeg verstelbare opties om het licht precies te richten waar nodig. Stralingshoek: Bepaal de gewenste stralingshoek van de spots of downlights om de gewenste dekking en lichtintensiteit te bereiken.

Decoratieve lampen :
Esthetische aantrekkingskracht: decoratieve lampen kunnen als blikvanger dienen en een vleugje stijl aan uw ruimte toevoegen. Overweeg het ontwerp, de kleur en de materialen die bij uw interieur passen.
Schaduw en diffusie : Evalueer het type lampenkap en het materiaal, aangezien dit de diffusie van licht beïnvloedt. Doorschijnende of stoffen tinten zorgen voor zachter, diffuus licht, terwijl ondoorzichtige of metalen tinten een meer directe verlichting bieden.

Bureaulampen :
Taakverlichting: Bureaulampen zijn ideaal voor gerichte verlichting bij lezen, werken of hobby´s. Kies lampen met verstelbare armen en kantelbare koppen voor flexibiliteit. Lichtintensiteit : Overweeg de gewenste helderheidsniveaus voor uw specifieke taken. Sommige bureaulampen bieden meerdere helderheidsinstellingen of dimfuncties.

Staande lampen:
Hoogte en plaatsing : Bepaal de juiste hoogte en plaatsing van staande lampen om ervoor te zorgen dat ze voldoende verlichting bieden terwijl ze in de beschikbare ruimte passen.
Lichtrichting : Kies staande lampen die naar boven of naar beneden verlichten, afhankelijk van of u sfeerverlichting of meer gerichte verlichting wilt.
Bij het kiezen van verlichtingsopties is het nuttig om rekening te houden met het algehele verlichtingsplan van uw huis en te zorgen voor een balans tussen sfeer , taak en accentverlichting. Houd daarnaast rekening met de energiezuinigheid, onderhoudseisen en de gewenste sfeer en functionaliteit per ruimte.

Meer over Verlichting : Meer over verlichting omvat accessoires en reserveonderdelen, schijnwerpers, bolders, tl lampen, tafellampen en wandlampen. Je kunt al deze dingen kopen van deze merken: Edm , Philips , 5 five , Creative Cables , Atmosphera , Oem , Actief en Caluma .