Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Fitnessapparaten

Fitnessapparaten fitness

Vind een breed scala aan Fitnessapparaten-producten voor fitness. Ontdek de beste deals bij traininn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Fitnessapparaten

Merken in Fitnessapparaten

Hoe kies je het beste fitnessapparaat voor jou?

Elliptische trainers

Het opnemen van de elliptische trainers in uw fitnesstraining kan u helpen uw kern, longen en spieren te versterken, terwijl u tegelijkertijd uw uithoudingsvermogen vergroot, uw evenwicht verbetert en veel calorieën verbrandt. Het is ook een fantastische keuze als u gewrichtsproblemen heeft.

Hometrainers en indoor cycling

Hometrainers en indoor cycling verwijzen naar stationaire trainingsapparatuur die is ontworpen om de ervaring van fietsen te simuleren terwijl u op één plek blijft. Ze bieden een handige manier om deel te nemen aan cardiovasculaire trainingen en binnenshuis de kracht en het uithoudingsvermogen van het onderlichaam te verbeteren. Er zijn verschillende soorten hometrainers en indoor cycling opstellingen, die elk unieke kenmerken en voordelen bieden:

Staande hometrainer : Dit type hometrainer lijkt op een traditionele fiets met een rechtopstaande zitpositie. De stoel bevindt zich boven de pedalen en het stuur bevindt zich hoger. Staande fietsen zijn zeer geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer ontspannen rijervaring en een training die zich vooral op het onderlichaam richt.
Ligfiets hometrainer : Ligfietsen hebben een meer achterover leunende zitting met rugleuning, waardoor de rijder in een comfortabelere en ondersteunde positie komt. De pedalen bevinden zich vóór de gebruiker in plaats van eronder. Ligfietsen worden vaak gekozen door mensen die op zoek zijn naar een training met weinig impact die zacht is voor de gewrichten. Spinfietsen : Spinfietsen zijn ontworpen om het gevoel van buitenfietsen zo goed mogelijk na te bootsen en worden vaak gebruikt in indoorfietslessen. Ze zijn doorgaans voorzien van een zwaar vliegwiel dat zorgt voor een soepele en consistente trapbeweging. Spinbikes hebben vaak een verstelbaar stuur en zadel, waardoor rijders hun optimale rijpositie kunnen vinden.

Multigyms

Multigyms zijn fitnessapparaten voor gewichtheffen die, zoals de term aangeeft, multifunctioneel zijn. Eén enkel apparaat waarmee u uw armen, rug, benen, borstkas en meer kunt trainen. Het is zelfs prettig dat multisportscholen met een verscheidenheid aan gewichten worden geleverd, dus naarmate u sterker wordt, kunt u de uitdaging van uw oefening verbeteren.

Rollen

Fietsrollers zijn een soort trainingsapparatuur voor indoor cycling die door fietsers wordt gebruikt om binnenshuis fietsen te simuleren. Ze bestaan uit een set van drie cilindrische trommels, gemonteerd op een frame. De twee achterste trommels zijn via een riem of parabolische rollen met de voorste trommel verbonden. Het voorwiel van de fiets rust op de voorste trommel, terwijl het achterwiel op de twee achterste trommels zit.
Fietsers gebruiken fietsrollers als een manier om binnenshuis te trainen wanneer buiten fietsen niet mogelijk of handig is. Het rijden op rollers vereist wat meer balans en controle vergeleken met het gebruik van stationaire trainers, omdat de fiets niet op zijn plaats staat. Dit kan de balans, kernstabiliteit en traptechniek helpen verbeteren.
Bij het rijden op rollen worden meer spieren aangesproken, omdat de fietser de fiets actief in balans moet houden door voortdurend het stuur aan te passen. Het kan fietsers ook helpen een soepelere pedaalslag te ontwikkelen, omdat plotselinge of schokkerige bewegingen tot instabiliteit van de rollen kunnen leiden.
Het gebruik van rollers kan echter een uitdaging zijn, vooral voor beginners, omdat het een goede balans en coördinatie vereist. Sommige fietsers gebruiken een steunstandaard of muur om hen te helpen op en af te stappen en zichzelf te stabiliseren bij het starten.

Loopbanden

Loopbanden bieden verschillende voordelen:

Gemak: Loopbanden bieden een manier om binnenshuis te trainen, ongeacht het weer of het tijdstip van de dag.
Gecontroleerde omgeving : u kunt variabelen zoals snelheid en helling regelen om uw training af te stemmen op uw fitnessniveau en doelen.
Cardiovasculaire training: Loopbanden bieden effectieve cardiovasculaire oefeningen, waardoor de gezondheid van het hart wordt verbeterd en calorieën worden verbrand.
Demping van het loopoppervlak : Veel loopbanden hebben gedempte oppervlakken die zachter kunnen zijn voor de gewrichten in vergelijking met hardlopen op harde buitenoppervlakken.
Training volgen : Veel loopbanden worden geleverd met ingebouwde trainingsprogramma´s en de mogelijkheid om uw voortgang in de loop van de tijd bij te houden.
Loopbanden zijn er in verschillende modellen met verschillende kenmerken en prijsklassen. Sommige geavanceerde modellen bieden interactieve functies, zoals ingebouwde schermen voor het streamen van trainingen of het verbinden met fitness apps. Voordat u een loopband aanschaft, is het belangrijk om uw fitnessdoelen, beschikbare ruimte en budget te overwegen om de loopband te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Meer over fitnessapparaten
Andere oefenmachines zijn onder meer accessoires voor meerdere stations, traineraccessoires en roeimachines. Je kunt deze fitnessapparaten kopen van deze merken: Tacx , Zycle , Stages Cycling , Gymstick , RDX Sports , Fitfiu Fitness , Bodytone en Tunturi .