Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Herstel en zorg

Herstel en zorg fitness

Vind een breed scala aan Herstel en zorg-producten voor fitness. Ontdek de beste deals bij traininn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Herstel en zorg

Merken in Herstel en zorg

Tips voor het beste herstel na het sporten

Elektrostimulatoren:
Elektrostimulatoren sturen elektrische pulsen door de huid om de gewonde spier te helpen de pijn te verminderen. Voor sommige mensen biedt deze procedure verlichting van pijnlijke symptomen. Elektrostimulatoren helpen pijnsignalen te blokkeren, de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te versterken.

EHBO doos:
Eerste hulp is medische hulp die wordt verleend wanneer zich een verwonding voordoet en op de plaats waar deze zich heeft voorgedaan. Eerste hulp bestaat uit alle dingen die worden gebruikt om kleine brandwonden, snijwonden en insectensteken te behandelen.

Sportcrèmes:
Sportcrèmes worden gebruikt om pijn en pijn te behandelen. Sportcrèmes bestaan uit methylsalicylaat en menthol, waarbij methylsalicylaat de pijn verlicht en menthol de aandacht van de atleet afleidt van blessures. Ingrediënten zoals magnesium of kruidenextracten kunnen in sportcrèmes worden opgenomen om gespannen spieren te helpen ontspannen. Deze crèmes kunnen nuttig zijn voor mensen die last hebben van spierkrampen of stijfheid.

Gewrichtsbeschermers:
Gewrichtsbeschermers worden gebruikt om breuken te beperken en letselgebieden te beschermen tegen een versterkt extern dragend gedeelte. Het wordt gebruikt door atleten die op hun knieën zitten om hen te beschermen tegen blessures door het raken van een obstakel. De rol van gewrichtsbeschermers is het verbeteren van de duurzaamheid van gewrichten. Dit wordt gebruikt om de lichaamsdelen van atleten te beschermen.

Kinesiotaping:
Taping wordt gebruikt als tijdelijke techniek en wordt gebruikt door atleten. Het is een tape achtige chirurgische tape die op de huid wordt bevestigd. Tapen vermindert de pijn. Het wordt ook gebruikt om te herstellen van andere verwondingen. Je kunt opnames kopen bij Leone1947 , Gymstick , Benlee , RDX Sports , Hummel en Bodytone .

Meer over herstel:
Rollers en massageballen worden gebruikt voor zelf myofasciale ontspanning om gespannen spieren te verlichten. Gebruik een schuimroller om zelf myofasciale ontspanning uit te voeren. Deze zelfmassagetechniek kan spierknopen helpen verlichten en de bloedstroom verbeteren, waardoor spierpijn na de training wordt verminderd. Het helpt gespannen spieren te ontspannen, meer ruimte in het lichaam te creëren, spanning te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. Bij zelfmassage en pressotherapie kunt u uw handen of andere hulpmiddelen gebruiken om de spieren te manipuleren. Het verbetert je slaap en helpt je lichaam te ontgiften.
Het optimaliseren van uw herstel na het sporten is cruciaal voor spierherstel, het verminderen van pijn en ervoor zorgen dat uw lichaam klaar is voor uw volgende training. Hier zijn enkele tips om u te helpen het beste herstel te bereiken na het sporten:

Afkoelen: Verlaag na een intensieve training geleidelijk de intensiteit van uw training tot een langzaam tempo. Dit helpt uw lichaam bij de overgang van hoge activiteit naar een rusttoestand, waardoor plotselinge bloeddrukdalingen worden voorkomen en het risico op duizeligheid of flauwvallen wordt geminimaliseerd.
Rekken : doe na uw training statische rekoefeningen om de flexibiliteit te verbeteren en de spierspanning te verminderen. Concentreer u op de spiergroepen die u tijdens uw trainingssessie hebt getraind.
Actief herstel : Overweeg op rustdagen lichte activiteiten zoals wandelen, zwemmen of zachte yoga om de bloedstroom te bevorderen en spierstijfheid te verminderen. Actief herstel kan benauwdheid en pijn helpen voorkomen.
Compressiekleding : Sommige atleten vinden dat compressiekleding, zoals compressiekousen of mouwen, spierpijn en zwelling helpt verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren.