up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

Start

Voeding fitness

Voeding fitness

Vind een breed scala aan Voeding-producten voor fitness. Ontdek de beste deals bij traininn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Voeding

Merken in Voeding

Wat moet ik weten over sportvoeding?

Sportvoeding is een cruciaal aspect van de prestaties en de algehele gezondheid van een atleet. Hier zijn enkele belangrijke punten die u moet weten over sportvoeding, waaronder supplementen, drankjes, energiegels, mixers en thee en infusies :

Evenwichtige voeding : De basis van sportvoeding is een evenwichtige voeding. Atleten moeten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen consumeren, waaronder koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, fruit, groenten en volle granen, om aan hun energie en voedingsbehoeften te voldoen.
Hydratatie : Goed gehydrateerd blijven is essentieel voor atleten. Water is de eerste keuze voor hydratatie, maar bij intensieve of langdurige activiteiten kunnen sportdranken met elektrolyten helpen verloren vocht en mineralen aan te vullen.
Koolhydraten: Koolhydraten zijn een primaire energiebron voor atleten. Complexe koolhydraten , zoals volle granen, zorgen voor een langdurige afgifte van energie, terwijl eenvoudige koolhydraten nuttig kunnen zijn voor snelle energie vóór of tijdens het sporten.
Eiwitten: Eiwitten zijn belangrijk voor spierherstel en groei. Atleten moeten magere eiwitbronnen in hun dieet opnemen, zoals gevogelte, vis, mager vlees, zuivel, bonen en peulvruchten.
Vetten: Gezonde vetten zijn essentieel voor de algehele gezondheid en vormen een bron van energie voor duursporters. Bronnen van gezonde vetten zijn onder meer avocado´s, noten, zaden en olijfolie.
Supplementen : Hoewel een uitgebalanceerd dieet idealiter alle noodzakelijke voedingsstoffen zou moeten bieden, kunnen sommige atleten baat hebben bij supplementen. Veel voorkomende supplementen zijn onder meer:

Eiwitpoeders : Om aan de eiwitbehoeften te voldoen, vooral voor kracht en spieropbouw.
Creatine : Gebruikt voor korte uitbarstingen van activiteiten met hoge intensiteit.
Vertakte aminozuren BCAA´s : kunnen helpen bij spierherstel.
Vitaminen en mineralen : Sporters kunnen extra vitamines en mineralen nodig hebben, afhankelijk van hun voedingsinname en specifieke behoeften.

Energiegels: Energiegels zijn geconcentreerde koolhydraatbronnen die zijn ontworpen voor snelle energie tijdens duuractiviteiten zoals hardlopen of fietsen over lange afstanden. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en onderweg te consumeren.

Blenderflessen : ze zijn handig voor het mixen van eiwitshakes, pre workoutdranken of hersteldranken. Ze hebben vaak een ingebouwde mengbal om een soepel mengsel te garanderen.

Thee en kruidenthee: Kruidenthee en kruidenthee kunnen een goede keuze zijn voor hydratatie en ontspanning. Sommige theesoorten, zoals groene thee, zijn ook rijk aan antioxidanten die gezondheidsvoordelen kunnen hebben.

Timing : De timing van maaltijden en supplementen is van belang. Het consumeren van koolhydraten en eiwitten voor en na de training kan de prestaties en het herstel bevorderen. Pre workoutsupplementen moeten ongeveer 30 60 minuten vóór het sporten worden ingenomen.
Individuele behoeften : Houd er rekening mee dat elke atleet uniek is en dat de voedingsbehoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en doelen. Het is vaak nuttig om een geregistreerde diëtist of sportvoedingsdeskundige te raadplegen om een persoonlijk voedingsplan op te stellen.
Veiligheid en kwaliteit : Bij het gebruik van supplementen is het belangrijk om gerenommeerde merken te kiezen om de productveiligheid en kwaliteit te garanderen. Lees altijd de etiketten en volg de aanbevolen doseringen.
Houd er rekening mee dat sportvoeding een complex vakgebied is, en wat voor de ene atleet het beste werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Voor optimale resultaten en veiligheid is het raadzaam om uw voedingsplan af te stemmen op uw specifieke behoeften en overleg te plegen met een zorgverlener of voedingsdeskundige. Je kunt voeding kopen bij Lonsdale , Gymstick , Softee , Tunturi , Avento , Pure2Improve en SIS .

pedidos

WhatsApp

+34 663 922 716

clouse menu Afronden