Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Wetsuits

()

Sorteren

Hoe kies je een duikpak?

Een duikpak is een gespecialiseerd kledingstuk dat is ontworpen om duikers thermische isolatie en bescherming te bieden in onderwateromgevingen. Het is meestal gemaakt van neopreen, een synthetisch rubberachtig materiaal dat uitstekende isolerende eigenschappen biedt. U kunt wetsuits voor duiken kopen bij Cressi , SEAC , Mares , Salvimar en Aqualung .

Tips om het duikpak te kiezen

De twee belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een duikpak, zijn pasvorm en gemak. Als je wetsuit niet goed past, zal het zijn taak niet uitvoeren om je warmte op diepte vast te houden, en een oncomfortabel pak zal de hele duikervaring van een duiker vernietigen. Een goede pasvorm is cruciaal voor de functionaliteit en het comfort van een wetsuit . Bekijk de maattabellen van de fabrikant en probeer verschillende maten om de beste pasvorm te vinden. Het wetsuit moet nauwsluitend maar niet te strak zitten, zodat er voldoende bewegingsvrijheid en een comfortabele bewegingsvrijheid is. Zorg ervoor dat het wetsuit de hele romp bedekt, zonder noemenswaardige openingen of plooien.
Exclusief uw gemak en pasvorm, overweeg de kwaliteit van het pak. Zoek naar wetsuits met goed gesealde naden om binnendringen van water te voorkomen. Naden moeten worden versterkt en platgestikt of gelijmd en blindgestikt voor duurzaamheid en om waterstroming te minimaliseren. Overweeg wetsuits met extra functies zoals versterkte kniebeschermers voor extra bescherming en duurzaamheid. Veel wetsuits hebben een bepaalde binnenvulling die voor extra warmte en gemak zorgt of ervoor zorgt dat ze gemakkelijker drogen.
Bepaal de gemiddelde watertemperatuur van de duiklocaties die je wilt bezoeken. Dit zal je helpen bij het bepalen van de dikte van het benodigde wetsuit . Dikkere wetsuits bieden betere isolatie in koudere wateren, terwijl dunnere wetsuits geschikt zijn voor warmere temperaturen.
Bepaal de stijl van het wetsuit op basis van uw voorkeur en duikomstandigheden. Volledige wetsuits bedekken het hele lichaam, inclusief armen en benen, voor maximale bedekking en warmte. Shorties of springpakken hebben korte mouwen en korte pijpen, geschikt voor warmere wateren of wanneer meer flexibiliteit gewenst is.
Zoek naar wetsuits gemaakt van hoogwaardig neopreen, een synthetisch rubberachtig materiaal. Neopreen zorgt voor een goede isolatie en duurzaamheid. Houd ook rekening met de dikte van het neopreen, omdat dit de thermische eigenschappen en flexibiliteit van het wetsuit beïnvloedt.
Wetsuits hebben meestal ritsen aan de achterkant, ritsen aan de voorkant of geen ritsen pullover stijl. Kies een type ritssluiting dat handig voor u is en past bij uw duikbehoeften. Ritsen aan de achterkant zijn gebruikelijk en gemakkelijk aan te trekken, terwijl ritsen aan de voorkant meer flexibiliteit bieden en geschikt zijn voor activiteiten zoals surfen.

top