Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Barnskor

Barnskor extremsport

Hitta ett brett utbud av Barnskor-produkter för extremsport. Upptäck de bästa erbjudandena på xtremeinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Barnskor

Märken i Barnskor

Hur väljer man skor för extremsporter?

Aqua skor:
Aqua skor är en typ av skor designade speciellt för extrema vattenaktiviteter, som simning, dykning, surfing och snorkling. De är gjorda av material som är vattentåliga, snabbtorkande och ger bra grepp på hala underlag.
Aqua skor har vanligtvis en flexibel, lätt konstruktion som möjliggör rörelsefrihet och en bekväm passform. De kan ha nätpaneler eller perforeringar för att låta vattnet rinna av snabbt.

Stövlar:
Stövlar för extrema sporter täcker foten och sträcker sig upp över benet, vanligtvis ovanför ankeln. Stövlar för extremsporter är designade för att ge det stöd, skydd och hållbarhet som behövs för högintensiva extremsportaktiviteter i utmanande miljöer. Dessa stövlar är vanligtvis specialiserade för specifika sporter och förhållanden.

Flip flops:
Flip flops har vanligtvis en öppen design som tillåter ökat luftflöde, hjälper till att hålla fötterna svala och förhindrar överdriven svettning när du deltar i extrema sporter. Flip flops är lätta att ta på och av, vilket gör dem bekväma för extrema sporter där du kan behöva snabbt byta mellan skor eller när du har bråttom.

Sandaler:
Sandaler för extremsporter är designade med dräneringssystem som gör att vatten snabbt och enkelt kan rinna ut ur dem. Detta kan vara fördelaktigt för vattenbaserade extremsporter eller extremsporter i våta miljöer. Sandaler är ofta lättare än traditionella sportskor, vilket kan bidra till att minska trötthet och möjliggöra mer naturlig rörelse under extrema sporter.

Sneakers:
Sneakers för extrema sporter är vanligtvis gjorda av en flexibel men slitstark sula och en överdel av läder, syntetiska material eller en kombination av båda som hjälper till att motstå skadorna från extrema sporter. De är designade för att ge komfort och stöd för fötterna under extrema sportaktiviteter. Du kan köpa sneakers från Vans , Globe , Jobe , Etnies , O´neill , Dc Shoes , och Quiksilver .
Att välja rätt skor för extremsport är avgörande för både prestanda och säkerhet. Vilken typ av sko du behöver beror på sporten du utövar, eftersom olika aktiviteter har unika krav. Här är några allmänna riktlinjer som hjälper dig att välja rätt skor för extrema sporter :

Identifiera din sport:
Bestäm den specifika sporten eller aktiviteten du kommer att delta i. Olika sporter kräver olika typer av skor på grund av terrängen, rörelsemönster och påverkan.

Förstå dina behov:
Tänk på kraven på din sport. Tänk på faktorer som grepp, stabilitet, stöd, skydd och hållbarhet. Ditt skoval bör anpassas till de utmaningar och förhållanden du kommer att möta.

Forskning och specialisering:
Leta efter skor utformade specifikt för din sport eller aktivitet. Varumärken skapar ofta specialiserade skor som är skräddarsydda för de unika kraven från extrema sporter, som skateboardåkning, bergsklättring, mountainbike eller parkour.

Passform och komfort:
Passform är avgörande. Se till att skorna sitter bekvämt och säkert. Överväg att prova dem i butik om möjligt och var uppmärksam på bredden, bågstödet och den övergripande känslan. Välj en skostorlek som ger lite extra utrymme framtill för att förhindra att tårna träffar skons spets under intensiva rörelser.

Ankelstöd:
Beroende på sport kan du behöva fotledsstöd. Höga skor eller de med fotledsband kan ge extra stabilitet och skydd.

Dragkraft och grepp:
Utmärkt grepp är avgörande för många extrema sporter. Leta efter skor med en yttersula med hög dragkraft som passar terrängen du ska befinna dig på, oavsett om det är steniga stigar, skateboardramper eller klätterväggar.

Suldämpning och stötskydd:
Skor med adekvat dämpning och stötdämpning är viktiga för att minska påverkan på dina leder, särskilt i sporter som involverar höga hopp eller landningar.

Andningsförmåga och ventilation:
Om du ska vara aktiv i varma eller fuktiga förhållanden, välj skor med material som andas och bra ventilation för att hålla dina fötter torra och bekväma.

Varaktighet:
Extremsporter kan vara tuffa mot skor . Leta efter hållbara material och förstärkta områden i områden med hög slitage, som tå, häl och sidor.
Vikt : Tänk på vikten på skorna, speciellt om du behöver smidighet och snabba rörelser. Lättare skor kan vara fördelaktigt för aktiviteter som parkour eller BMX cykling.