Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Vindsurfing och wing foil

Vindsurfing och wing foil extremsport

Hitta ett brett utbud av Vindsurfing och wing foil-produkter för extremsport. Upptäck de bästa erbjudandena på xtremeinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Vindsurfing och wing foil

Märken i Vindsurfing och wing foil

Hur väljer man rätt utrustning för vindsurfing för nybörjare?

Vindsurfing och vingfoliering är båda vattensporter som går ut på att åka på en bräda och utnyttja vindens kraft, men de har tydliga skillnader när det gäller utrustning och teknik.

Vindsurfing:
Vindsurfing är en vattensport där ryttaren står på en bräda och använder ett segel fäst i en mast för att fånga vinden och driva sig över vattnet.
Vindsurfbrädan har en mastbana och en kardanknut som förbinder masten med brädan. Ryttaren håller i en bom, som är en horisontell stång fäst vid masten, för att styra seglet.
Vindsurfare flyttar sin vikt på brädan och använder sina kroppsrörelser för att kontrollera seglet och styra brädan. Målet är att balansera brädan och utnyttja vindkraften för fart och manövrar.

Wingsurfing:
Wing foiling , eller vingsurfing, är en relativt nyare vattensport som innebär att man åker på en liten bräda samtidigt som man håller i en handhållen vinge. Vingen fångar vinden, genererar lyft och låter föraren glida över vattenytan.
Den primära utrustningen inkluderar en liten, handhållen vinge liknar ett vindsurfsegel men utan mast och en bärplan fäst på botten av brädan. Folien lyfter brädan ur vattnet, minskar motståndet och ger en smidig, effektiv körning.
Vingfoiler står på brädan och håller vingen i sina händer. De använder sina kroppsrörelser för att styra vingen och kontrollera brädans riktning och hastighet. Folien under brädan gör att ryttaren kan "flyga" över vattenytan, vilket skapar en känsla av viktlöshet.

Brädor:

En vindsurfbräda , även känd som en vindsurfingbräda eller en vindsurfare, är en specialiserad bräda som används i sporten vindsurfing. Vindsurfing är en vattensport som kombinerar element av surfing och segling, där ryttaren står på brädet och använder ett segel fäst i en mast för att utnyttja vindens kraft för framdrivning. Sporten kräver en kombination av balans, skicklighet och koordination.

Selar:

En vindsurfsele är en viktig del av utrustningen för vindsurfare, som ger en förbindelse mellan ryttaren och seglet. Selen gör att vindsurfare kan utnyttja vindens kraft mer effektivt, vilket minskar belastningen på armarna och förbättrar kontrollen. Det finns två huvudtyper av vindsurfselar: sittselar och midjeselar .

Utslagsskydd:

Rash guards är specialiserade kläder som bärs av vindsurfare för att ge skydd och komfort under vindsurfingaktiviteter. Utslagsskydd är designade för att passa tätt mot huden för att minimera skav och irritation orsakad av konstant rörelse och kontakt med vatten.

Riggar:

Riggar i vindsurfing hänvisar till segel, mast och bom som används för att driva och styra en vindsurfingbräda. Riggen är den väsentliga komponenten som fångar vindens energi och driver vindsurfaren över vattnet.

Västar:

Västar i samband med vindsurfing hänvisar vanligtvis till personliga flytanordningar PFD eller flytvästar som bärs av vindsurfare för säkerhets och flytsyften. Du kan köpa västar från Jobe , O´neill wetsuits , Hurley , ION , Rip Curl och Roxy . Mer om vindsurfing: Vindsurfingbräda, vindsurfingsegel, mast, bom, mastbas, sele, up haul och fotremmar är tillbehör och delar av vindsurfing. Vindsurfingskydd är designade för att skydda vindsurfingsutrustning från damm, smuts, UV strålar, fukt och andra miljöfaktorer.