Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Strängar

()

Sortera

Vilken typ av snöre ska jag använda för tennis?

Precis som olika storlekar och vikter på tennisracketar ger olika spelupplevelser, skapar olika typer av tennissträngar också olika snurr när bollen kommer i kontakt med dem. När du väljer strängar till dina tennisracketar finns det fyra faktorer att ta hänsyn till: kraft, kontroll, spinn och komfort.

Kontrollera

Snöret definierar också uppehållstiden för bollen i strängens bädd. Kontrollsträngar är perfekta för erfarna spelare som vet hur man använder sin egen kraft och kontrollerar vart bollen är på väg. Kontrollsträngar är vanligtvis gjorda av polyester och i många fall nylon. Du kan köpa tennisracketsträngar från ledande märken som Babolat , Yonex , Tecnifibre , Dunlop och Softee .

Tvinga

Strängarnas kraft avgör hur snabbt bollen lämnar bädden av strängar efter att ha fått kontakt. Juniorspelare vars muskler inte är fullt utvecklade använder strängarna som hjälper till att förbättra styrkan och kontrollen. Kraftsträngarna är gjorda av naturligt tarm, syntetiska och nylonmaterial.

Bekvämlighet

Komfort definieras som mängden slag som strängen ger när den kommer i kontakt med bollen. Komfortsträngar är bäst för seniorspelare. Komfortfjädrar är gjorda av flexibla material som nylon.

Snurra

Vridningen definierar hur mycket strålning en sträng genererar per minut när den kommer i kontakt med bollen. Spinnsträngar är idealiska för tävlingsspelare som vill göra det svårt för motståndaren att studsa bollen.

top