Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Tennisracketar

()

Sortera

Hur väljer man ett tennisracket?

Racketar är en viktig utrustning och att använda den rätta kan göra en enorm skillnad i din prestation och dramatiskt öka dina chanser att vinna. Innan du väljer rätt, är det viktigt att förstå delarna av ett tennisracket.

Huvudstorlek: Huvudet på en tennisracket är det område där strängarna bildar racketens yta. Den större huvudstorleken ger mer kraft, medan de mindre racketarna ger dig mer precision och manövrerbarhet.

Racketlängd: Tennisracketlängden varierar från 27 till 29 tum. Ett längre racket ger dig mer räckvidd, kraft och mer svängvikt.

Racketvikt: Vikten på en racket mäts i gram eller uns utan snören. Ett tyngre racket är mer stabilt och kraftfullt och överför mindre stötar till föraren. Å andra sidan är ett lätt racket lättare att spela och kanske inte belastar spelarens överkropp som ett tyngre racket gör.

Balans: Balanspunkten definieras där vikten delas lika mellan rackethuvudet och handtaget. I allmänhet, i en jämnt balanserad racket, är balanspunkten i mitten av dess längd. Du kan köpa tennisracketar från toppmärken som Babolat , Yonex , Tecnifibre , Dunlop och Prince .

Ramstyvhet: Rackets styvhet kan bestämmas genom att ta hänsyn till dess kraft, kontroll och komfort. Samtidigt är det viktigt att notera att varje spelare uppfattar stelhet på olika sätt. Så det är en fråga om personligt val vilken ramstyvhet du skulle välja.

Greppstorlek: Slutligen, välj rätt greppstorlek, eftersom det kommer att definiera nivån på komfort och hantering av ett racket.

top