Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Fiskerullar

Fiskerullar

Hitta ett brett utbud av Fiskerullar-produkter för vattensport och fiske. Upptäck de bästa erbjudandena på waveinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Fiskerullar

Märken i Fiskerullar

Vilken typ av fiskerullar finns det?

Betesgjutning:

Betesgjutrullar är ett populärt val bland sportfiskare för olika fisketillämpningar. Betesgjutrullar utmärker sig genom att ge exakt kastnoggrannhet. Med en beteskastare kan du kontrollera hastigheten, avståndet och placeringen av ditt kast mer effektivt än med andra rulletyper. Baitcasting rullar har en spole som roterar när linan kastas. Spolen sitter vinkelrätt mot spöet och möjliggör större kastavstånd och noggrannhet jämfört med snurrande rullar. Baitcasting rullar är vanligtvis ihopkopplade med baitcasting spön, som är speciellt utformade för att hantera kaststilen och de krafter som genereras av rullen. Baitcasting innebär att släppa och kontrollera linan genom att trycka på spolens frigöringsknapp eller koppla in rullarnas tumstång medan du gör en kaströrelse. Tummen används för att styra hastigheten och styra kastens avstånd.

Karpfiske:

Karpfiske är ett populärt sportfiske som riktar sig specifikt till karp, en art av sötvattensfisk som är känd för sin storlek, styrka och utmanande beteende. När det kommer till fiskerullar tillgodoser flera överväganden och funktioner de specifika kraven för karpfiske . Karpfiske är en specialiserad typ av fiske som specifikt riktar sig till karp, en stor sötvattensfiskart som tillhör familjen Cyprinidae. Karp är kända för sin storlek, styrka och ofta svårfångade beteende, vilket gör dem till ett populärt mål för sportfiskare som söker en utmanande fiskeupplevelse. Karp är det primära fokus inom karpfiske. Dessa fiskar kan växa till betydande storlekar, med vissa arter som når vikter på över 50 pund eller mer, beroende på plats och miljöförhållanden. Karpfiske innebär att man använder specialiserade tekniker, beten och utrustning som är skräddarsydd för att fånga karp. Vanligt använda riggar inkluderar hårriggar, bultriggar och metodmatare. Beten för karpfiske kan variera kraftigt och kan inkludera boilies, pellets, majs, partiklar och andra naturliga eller konstgjorda beten.

Elektrisk:

Elektriska fiskerullar är designade för att hjälpa sportfiskare att hämta fiskelinor enklare och mer effektivt. De använder elektriska motorer för att driva rullen, vilket eliminerar behovet av manuell start eller upprullning. Elektriska rullar används ofta i djuphavsfiske, där tungviktare, djupa djup och starka strömmar gör manuell hämtning utmanande.

Fiskande fluga:

Termen "fluga" i samband med fiskerullar hänvisar vanligtvis till en typ av rulle som används specifikt för flugfiske. Flugfiske är en metod för mete där en konstgjord fluga används för att locka fisk. Flugrullar är designade för att hålla fluglinan och ge drag för att kontrollera fisken under kampen. Flugfiskeutrustning inkluderar ett specialiserat flugspö, flugrulle, fluglina och konstgjorda flugor. Flugspöet är vanligtvis längre och mer flexibelt än konventionella fiskespön och är designat speciellt för att kasta den lätta fluglinan. Flugrullen används främst för att lagra linan och ge drag när man slåss mot en fisk. Konstgjorda flugor imiterar insekter, betesfiskar eller andra vattenlevande varelser och tillverkas med olika material. Till skillnad från traditionella fiskemetoder där tyngden av beten eller betet bär fiskelinan under kastningen, är flugfisket beroende av själva fluglinans vikt. Sportfiskare använder specialiserade kasttekniker, såsom framåtkastet och bakkastet, för att driva fram fluglinan och leverera flugan exakt till där fisken befinner sig.

Jigging:

Jigging är en populär fisketeknik som innebär att man ger en ryckande eller studsande rörelse till ett fiskedrag eller bete för att locka fisk. Även om jiggning vanligtvis förknippas med användningen av specialiserade jiggar, kan det också användas för fiske med rullar.

Spinning:

Spinnrullar , även kända som rullar med öppna ansikten, används i stor utsträckning vid fritidsfiske efter olika fiskarter. De är mångsidiga och användarvänliga, vilket gör dem till ett populärt val bland sportfiskare på alla nivåer. Spinnrullar är mångsidiga och kan användas för ett brett utbud av fisketillämpningar.

Fiske surfcasting:

Surfcasting är en populär fisketeknik som innebär att man kastar en fiskelina från strandlinjen eller stranden in i surfzonen för att rikta in sig på fiskarter som lever i kustvatten. När det kommer till surfcasting är valet av rätt fiskerulle avgörande, eftersom det måste kunna hantera kraven från långdistanskastning.

Trollingfiske:

Trollingfiske är en fisketeknik som går ut på att dra en fiskelina bakom en båt i rörelse för att fånga fisk. Fiskrullar spelar en avgörande roll vid trolling, eftersom de ger möjlighet att kontrollera och hantera fiskelinan under trollingprocessen.

Mer om fiskerullar:
Mer om fiskerullar inkluderar tillbehör för rullar och skydd och du kan köpa alla dessa från märken som Shimano Fishing , Daiwa , PENN , Fox International , Hart , Mikado och Vercelli .