Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Dykflaskor

Dykflaskor

Hitta ett brett utbud av Dykflaskor-produkter för dyk. Upptäck de bästa erbjudandena på diveinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Dykflaskor

Märken i Dykflaskor

Hur väljer man en dykflaska?

Flaskor

Scuba flaskor , även känd som scuba tankar eller cylindrar, är en kritisk komponent i dykutrustning. Dessa högtrycksbehållare innehåller tryckluft eller andra andningsgaser som gör att dykare kan andas under vattnet. Scubaflaskor är vanligtvis gjorda av aluminium eller stål och finns i olika storlekar och kapaciteter. Storleken och kapaciteten på en dyktank bestämmer mängden luft som den kan hålla, vilket i sin tur avgör hur länge ett dyk tar. Scubatankar är vanligtvis fyllda med tryckluft, som filtreras och renas för att avlägsna föroreningar och fukt innan de sätts under tryck.

Kompressorer

Scuba kompressorer är högtrycksluftkompressorsystem som är skapade för att fylla på tankar som dykare använder för att andas under vattnet. Skillnaderna mellan denna typ av kompressor och klassiska kompressorer som används för ytterligare syften är oftast trycket och den resulterande lufthastigheten den kondenserar.

Remmar, ryggsäckar och cylinderband

Remmarna, ryggsäckarna och cylinderbanden är mycket viktiga för dykutrustning. Remmarna används för att hålla selen på plats och förhindra att redskapet faller uppåt under dykning. Ryggsäckar används för att hålla alla nödvändigheter i dem säkert och på ett ställe. Cylinderbanden är vanligtvis av rostfritt stål, som används för att binda samman två cylindrar som en dubbelsats.

Yttrycksmätare

Yttrycksmätare , även känd som SPGs eller nedsänkbara tryckmätare, är viktiga instrument som används av dykare för att övervaka mängden luft som finns kvar i deras scubatank. Dessa mätare är designade för att motstå trycket från vatten och kan fästas på första stegsregulatorn i en dyktank. Yttrycksmätare tillåter dykare att övervaka sin lufttillförsel och planera sitt dyk därefter. Dykare måste alltid kontrollera lufttrycksmätaren innan de går i vattnet för att säkerställa att de har tillräckligt med luft för att slutföra dyket. De bör också kontrollera mätaren regelbundet under dyket och övervaka sin luftförbrukning för att undvika att ta slut på luft innan dyket är slut.

Tankutjämnare

En dyktankutjämnare , även känd som en tanktrycksutjämnare eller cylindertryckutjämnare , är en anordning som används för att balansera trycket mellan två scubatankar. Den är utformad för att utjämna lufttrycket mellan två tankar som används samtidigt av en enda dykare. Utjämnaren består vanligtvis av en ventil som förbinder de två tankarna med varandra, vilket gör att luft kan flöda mellan dem. Denna ventil är utformad för att öppnas automatiskt när det finns en tryckskillnad mellan de två tankarna. När lufttrycket i en tank är lägre än den andra öppnas ventilen och luft strömmar från den högre trycktanken till den lägre trycktanken, vilket utjämnar trycket mellan dem.

Mer om flaskor:

Ju mer om flaskor inkluderar tillbehör och delar, ventiler och analysatorer . Dessa används alla för den bästa dykupplevelsen och professionella dykare håller dem som det väsentliga i sina ryggsäckar. Du kan köpa all utrustning från märken som Cressi , SEAC , Mares , Aqualung och Apeks .