up

`Muista minut tällä tietokoneella` -valinta

Valitse `Muista minut tällä tietokoneella` -valinta, jos haluat kirjautua sisään automaattisesti tällä tietokoneella. Tilisi pysyy aktiivisena 45 päivän ajan. Älä käytä `Muista minut` -valintaa, jos käytät julkisessa tilassa tai monen ihmisen käytössä olevaa tietokonetta.

top

Mitä pitää tietää akuista ja latureista käyntiin?

Maailma ilman akkuja ja latureita olisi vaikea paikka elää. Koska me kaikki käytämme kannettavia laitteita tavalla tai toisella, akun ja laturin arvo tulee kiistatta merkittäväksi. Koska ne molemmat eivät vain auta eri laitteiden käytössä, vaan tarjoavat myös keskeytymättömän käytön. Akkua ja laturia pidetään minkä tahansa laitteen toisistaan riippuvaisina osina, koska toisilla ei ole mitään arvoa.
Laturi toimii tarjoamalla jatkuvan tasavirtalähteen ladattavalle akulle. Akut taas toimivat tavalla, joka varastoi kemiallista energiaa ja muuntaa sen sähköenergiaksi. Akku sisältää elektronien virran yhdestä materiaalista toiseen ulkoisen piirin avulla.
Tämä elektronivirta tuottaa sähkövirran, jota voidaan käyttää työn tekemiseen. Elektronien virtauksen ylläpitämiseksi varautuneet ionit liikkuvat myös elektrolyytin läpi, joka pysyy kosketuksessa molempien elektrodien kanssa.
Erilaiset elektrodit ja elektrolyytit kootaan yhteen ja tuovat esiin erilaisia kemiallisia reaktioita, jotka vaikuttavat akun suorituskykyyn sen toiminnan ja potentiaalin suhteen, kuinka paljon energiaa se pystyy varastoimaan.
Akkuja on useita muotoja ja kokoja, ja niitä voidaan käyttää yhtä pieninä kuin rannekellon kennoja ja jopa ajoneuvoissa käytettyjä litiumioniakkuja ja paljon muuta.
Akun kulutustaso verrattuna polttoaineeseen, kuten bensiiniin.
Jotkut tunnetuimmista merkeistä, joita voidaan tarkastella, kun olet ostamassa riittäviä akkuja; Garmin , Polar , Suunto , Black Diamond .


clouse menu Sulje