Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Spoelen

Spoelen

Vind een breed scala aan Spoelen -producten voor vis- en zeilsport. Ontdek de beste deals bij waveinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Visserijmolens

Merken in Visserijmolens

Welke soorten vismolens zijn er?

Aas gieten:

Aaswerpmolens zijn een populaire keuze onder vissers voor verschillende vistoepassingen. Aaswerpmolens blinken uit in nauwkeurige werpnauwkeurigheid. Met een baitcaster kun je de snelheid, afstand en plaatsing van je worp effectiever regelen dan met andere typen molens. Baitcasting molens hebben een spoel die draait terwijl de lijn wordt geworpen. De spoel staat loodrecht op de hengel en zorgt voor een grotere werpafstand en nauwkeurigheid in vergelijking met draaiende molens. Baitcasting molens worden over het algemeen gecombineerd met baitcasting hengels, die speciaal zijn ontworpen om de werpstijl en de krachten die door de molen worden gegenereerd, aan te kunnen. Baitcasten houdt in dat je de lijn loslaat en controleert door op de spoelontgrendelingsknop te drukken of door de duimstang van de molen in te schakelen terwijl je een werpbeweging maakt. De duim wordt gebruikt om de snelheid te regelen en de afstand van de worp te regelen.

Karpervissen:

Karpervissen is een populaire sportvisserij die zich specifiek richt op karpers, een soort zoetwatervissen die bekend staan om hun grootte, kracht en uitdagende gedrag. Als het om vismolens gaat, komen verschillende overwegingen en kenmerken tegemoet aan de specifieke eisen van het karpervissen . Karpervissen is een gespecialiseerde vorm van visserij die zich specifiek richt op karpers, een grote zoetwatervissoort die tot de familie Cyprinidae behoort. Karpers staan bekend om hun grootte, kracht en vaak ongrijpbare gedrag, waardoor ze een populair doelwit zijn voor vissers die op zoek zijn naar een uitdagende viservaring. Karper is de voornaamste focus bij het karpervissen. Deze vissen kunnen aanzienlijke afmetingen bereiken, waarbij sommige soorten een gewicht van meer dan 50 pond of meer kunnen bereiken, afhankelijk van de locatie en de omgevingsomstandigheden. Bij karpervissen wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde technieken, aas en uitrusting die is afgestemd op het vangen van karpers. Veelgebruikte rigs zijn hairrigs, bolt rigs en method feeders. Aas voor de karpervisserij kan sterk variëren en kan bestaan uit boilies, pellets, maïs, deeltjes en ander natuurlijk of kunstaas.

Elektrisch:

Elektrische vismolens zijn ontworpen om vissers te helpen bij het gemakkelijker en efficiënter ophalen van vislijnen. Ze maken gebruik van elektromotoren om de haspel aan te drijven, waardoor handmatig starten of oprollen overbodig wordt. Elektrische haspels worden vaak gebruikt bij de diepzeevisserij, waar zwaargewichten, diepe diepten en sterke stroming het handmatig ophalen een uitdaging maken.

Visvlieg:

De term "Vlieg" verwijst in de context van visserijmolens doorgaans naar een type molen dat specifiek wordt gebruikt voor vliegvissen. Vliegvissen is een hengelsportmethode waarbij een kunstmatige vlieg wordt gebruikt om vissen te lokken. Vliegmolens zijn ontworpen om de vlieglijn vast te houden en te zorgen voor weerstand om de vis tijdens het gevecht onder controle te houden. Vliegvisuitrusting omvat een gespecialiseerde vlieghengel, vliegreel, vlieglijn en kunstmatige vliegen. De vlieghengel is doorgaans langer en flexibeler dan conventionele hengels en is speciaal ontworpen voor het werpen van de lichtgewicht vlieglijn. De vliegreel wordt voornamelijk gebruikt om de lijn op te bergen en om weerstand te bieden bij het bestrijden van een vis. Kunstvliegen imiteren insecten, aasvissen of andere waterdieren en zijn gemaakt van verschillende materialen. In tegenstelling tot traditionele vismethoden waarbij het gewicht van het kunstaas of aas de vislijn draagt tijdens het werpen, is vliegvissen afhankelijk van het gewicht van de vlieglijn zelf. Vissers gebruiken gespecialiseerde werptechnieken, zoals de voorwaartse worp en de achterwaartse worp, om de vlieglijn voort te stuwen en de vlieg nauwkeurig af te leveren op de plek waar de vis zich bevindt.

Jiggen:

Jigging is een populaire vistechniek waarbij een schokkende of stuiterende beweging wordt gegeven aan een visaas of aas om vis aan te trekken. Hoewel jiggen doorgaans wordt geassocieerd met het gebruik van gespecialiseerde mallen, kan het ook worden toegepast bij het vissen met molens.

Spinnen:

Spinmolens , ook wel open faced molens genoemd, worden veel gebruikt in de recreatievisserij op verschillende vissoorten. Ze zijn veelzijdig en gebruiksvriendelijk, waardoor ze een populaire keuze zijn onder vissers van alle niveaus. Spinmolens zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan vistoepassingen.

Surfcasting vissen:

Surfcasting is een populaire vistechniek waarbij een vislijn vanaf de kustlijn of het strand in de brandingszone wordt geworpen om vissoorten te targeten die in de kustwateren leven. Als het om surfcasting gaat, is het kiezen van de juiste visserijmolen van cruciaal belang, omdat deze moet kunnen voldoen aan de eisen van het werpen over lange afstanden.

Vissen met trollen:

Trollenvissen is een vistechniek waarbij een vislijn achter een bewegende boot wordt gesleept om vis te vangen. Vismolens spelen een cruciale rol bij het trollen, omdat ze de middelen bieden om de vislijn tijdens het trollen te controleren en te beheren.

Meer over vismolens:
Onder meer over vismolens vind je accessoires voor molens en hoezen. Je kunt deze allemaal kopen van merken als Shimano Fishing , Daiwa , PENN , Fox International , Hart , Mikado en Vercelli .