up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

Start

Elektronica vis- en zeilsport

Elektronica vis- en zeilsport

Vind een breed scala aan Elektronica-producten voor vis- en zeilsport. Ontdek de beste deals bij waveinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Elektronica

Merken in Elektronica

Welke elektronische apparaten heb ik nodig om te zeilen?

Het hebben van een betrouwbaar navigatiesysteem is om verschillende redenen cruciaal voor het zeilen:
Veiligheid: Navigatiesystemen vergroten de veiligheid door nauwkeurige informatie te verstrekken over de positie van de boot, omringende obstakels en navigatiegevaren. Dit helpt bij het voorkomen van aanvaringen, aan de grond lopen of afdwalen in onveilige wateren.
Positiebepaling : Het bepalen van de precieze locatie van de boot is van cruciaal belang, vooral in onbekend water of onder ongunstige omstandigheden. Nauwkeurige positiebepaling helpt bij het behouden van koers en zorgt ervoor dat u op koers blijft.
Noodsituaties : In noodsituaties helpt een navigatiesysteem bij het doorgeven van nauwkeurige locatie informatie aan reddingsdiensten via radio of noodbakens EPIRB´s/PLB´s, wat helpt bij snelle hulp.
Weer en milieubewustzijn : Sommige navigatiesystemen bieden weeroverlays of toegang tot weersinformatie, waardoor zeilers veranderende weersomstandigheden kunnen volgen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
Back up en redundantie : Het hebben van meerdere navigatiesystemen of back ups aan boord zorgt voor redundantie in geval van systeemstoringen of storingen. Het is essentieel om traditionele navigatiehulpmiddelen zoals kompassen als back up te hebben.

Antennes:

Zeeantennes worden gebruikt voor communicatie met andere boten of walstations. VHF antennes worden vaak gebruikt voor communicatie over korte afstanden en kunnen worden gebruikt om andere boten aan te roepen, om hulp te vragen in geval van nood, of om naar weerberichten te luisteren.

Audio:

Audio kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot weersvoorspellingen, wat cruciale informatie kan zijn tijdens het zeilen. Audio kan ook worden gebruikt als hulpmiddel bij de navigatie. Zo kan een matroos via een boordradio luisteren naar updates van de kustwacht.

Camera´s:

Camera´s kunnen worden gebruikt als visueel hulpmiddel bij de navigatie. Camera´s kunnen worden gebruikt om de veiligheid te vergroten door een visuele registratie van de vaaromgeving te bieden. De camera´s kunnen bijvoorbeeld beelden vastleggen van een plotselinge storm of storm.

Communicatie:

Zeilen vereist zorgvuldige navigatie en duidelijke communicatie tussen schipper en bemanning is essentieel. Communicatie is ook van cruciaal belang om de veiligheid van de bemanning te garanderen. De schipper moet duidelijke instructies geven over wat te doen in geval van een noodsituatie.

Converters:

Converters zijn apparaten die de kinetische energie van de wind omzetten in elektrische energie, die kan worden gebruikt om de elektronica aan boord van stroom te voorzien of batterijen op te laden. Converters zijn apparaten die elektriciteit opwekken door gebruik te maken van de kracht van het water dat langs de boot stroomt.

Draagbare GPS en GPS/Fishfinder:

Draagbare GPS en GPS/fishfinder eenheden zijn de afgelopen jaren steeds geavanceerder geworden, met functies zoals kaartplotten, draadloze connectiviteit en 3D kaartmogelijkheden. Het is belangrijk op te merken dat draagbare GPS en GPS/fishfinder moeten worden gebruikt in combinatie met andere navigatiehulpmiddelen.

transducers:

Transducers worden gebruikt om de diepte van het water onder de boot te meten. Deze informatie is van cruciaal belang voor het zeilen in ondiepe wateren en voor het vermijden van gevaren onder water. Transducers worden gebruikt om de snelheid van de boot door het water te meten.

Walkie talkies:

Walkietalkies kunnen worden gebruikt om andere leden van uw bemanning te waarschuwen voor mogelijke gevaren, zoals naderende boten. Walkietalkies kunnen ook worden gebruikt om andere bemanningsleden snel te waarschuwen als er iemand overboord valt of als er een noodsituatie aan boord is.

Horloges:

Een horloge kan worden gebruikt om de duur van elke manoeuvre te timen, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze op het juiste moment wordt uitgevoerd. Horloges worden gebruikt om de voortgang van een zeilschip bij te houden, of het nu de afgelegde afstand, de snelheid of de tijd meet om een bestemming te bereiken.

Meer over elektronica:
De meer informatie over elektronica omvat cellen, accessoires, batterijen, opladers, hoezen en koffers, verlichting, cartografie, stuurautomaten, elektronische verbindingen, afstandsbedieningen, instrumenten en geheugenapparaten en u kunt deze allemaal kopen van merken als Garmin , Raymarine , Daiwa , Lowrance , Plastimo , Vetus en Lalizas .

pedidos

WhatsApp

+34 663 922 716

clouse menu Afronden