Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Lokaas

Lokaas vis- en zeilsport

Vind een breed scala aan Lokaas-producten voor vis- en zeilsport. Ontdek de beste deals bij waveinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Lokaas

Merken in Lokaas

Hoe kunstaas kiezen om te vissen?

Pluggen

Crankbaits zijn een essentieel hulpmiddel bij het vissen, vooral in zoetwateromgevingen. Deze pluggen bootsen de beweging en het uiterlijk van aasvissen na, waardoor ze zeer effectief zijn voor het aantrekken van roofvissoorten zoals baars, snoek, muskie, snoekbaarzen en andere.

Vliegaas

Vliegaas is ontworpen om verschillende insecten, aasvissen of andere waterorganismen waar vissen zich mee voeden te imiteren. Er zijn talloze vliegpatronen beschikbaar, elk bedoeld om een specifiek type prooi na te bootsen. Ze omvatten slingers, droge vliegen en nimfen.

Glijaas en zwemaas

Glide aas is doorgaans een stevig kunstaas met een scharnierende constructie, waardoor ze in een zij aan zij of glijdende beweging kunnen bewegen wanneer ze door het water worden opgehaald.
Dit aas is meestal ontworpen om een langzame, soepele en brede actie van links naar rechts te hebben, waarbij de beweging van gewonde of vluchtende aasvissen wordt nagebootst. Zwemaas kan kunstaas met een harde of zachte body zijn, dat sterk lijkt op het uiterlijk en de zwemactie van aasvis.
Ze hebben meestal een levensecht profiel, met gedetailleerde lichaamsvormgeving, vinnen en vaak een peddelvormige staart die een realistische zwembeweging creëert wanneer ze worden teruggehaald.
Zwemaas is er in verschillende maten, van kleine exemplaren die geschikt zijn voor het vangen van panfish tot grotere versies die zich richten op grotere jachtvissen zoals baars of snoek.
Ze zijn veelzijdig en kunnen met verschillende snelheden worden teruggehaald, waardoor vissers verschillende zwemacties van natuurlijke prooien kunnen nabootsen.

Jigkoppen en Jigs

Jigkoppen zijn lood of wolfraamgewichten die op een haak zijn gegoten en zijn ontworpen voor gebruik met zacht plastic aas of levend aas. Het ontwerp omvat doorgaans een verzwaarde kop en een haak die uit het gewicht steekt.
Ze zijn er in verschillende vormen, die elk verschillende acties en toepassingen bieden op basis van de watercondities en doelsoorten.
Jigkoppen zijn veelzijdig en worden vaak gebruikt voor bodemvissen, verticaal jiggen of werpen en ophalen. Ze stellen vissers in staat aas effectief op verschillende diepten en structuren te presenteren.
Jigs zijn kunstaas dat bestaat uit een verzwaarde kop die rond een haak is gegoten, vaak met een rok gemaakt van siliconen of andere materialen om het uiterlijk van aasvissen of insecten na te bootsen.
Ze kunnen worden gebruikt met of zonder extra aas, en hun ontwerp maakt verschillende vistechnieken mogelijk, zoals flippen, pitchen, zwemmen of over de bodem slepen.

Poppers

Poppers zijn een soort kunstaas of vlieg. Poppers zijn ontworpen om de beweging en het uiterlijk te imiteren van een klein waterdier, zoals een kikker of een aasvis, die over het wateroppervlak scheert of spettert.

Rotsvissen

Bij het vissen op rotsen wordt gevist op vissoorten die in rotsachtige gebieden voorkomen, zoals rotskusten, steigers, golfbrekers en rotspartijen. Het kan een spannende vistechniek zijn die enige gespecialiseerde kennis en uitrusting vereist.

Zacht kunstaas

Zacht kunstaas is een populaire keuze onder sportvissers. Zacht kunstaas is meestal gemaakt van zachte, flexibele materialen zoals siliconen of rubber. Ze zijn ontworpen om het uiterlijk en de beweging van verschillende prooivissen of andere waterdieren na te bootsen.

Spinnerbaits

Spinnerbaits zijn veelzijdige en populaire visaasjes die bestaan uit een veiligheidsspeldvormig draadframe versierd met een of meer draaiende metalen bladen. Ze zijn zeer effectief voor het richten op een breed scala aan vissoorten, met name roofvissen zoals baars, snoek, muskie en andere in zowel zoet als zoutwateromgevingen.
Spinnerbaits zijn voorzien van draaiende bladen die aan het draadframe zijn bevestigd. Deze bladen creëren flitsen en trillingen terwijl ze door het water draaien, waardoor het uiterlijk en de beweging van vluchtende aasvissen worden nagebootst en roofvissen worden aangetrokken.

Lepels

Lepels zijn genoemd naar hun lepelachtige vorm, die een wiebelende en flitsende actie in het water creëert die lijkt op gewonde aasvissen. Deze beweging kan roofvissen ertoe aanzetten toe te slaan. Vislepels zijn meestal gemaakt van metaal, zoals messing, koper of roestvrij staal.

Meer over vissen :
Meer over vissen omvat accessoires voor kunstaas, WTD, exciters, sabiki rigs, vliegbinden, trollen met zacht kunstaas, eging, natuurlijk aas en paling. Je kunt al deze dingen kopen bij deze merken: Shimano Fishing , Daiwa , Rapala , Fox International , Hart , Mikado , Vercelli en Berkley .