Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Onderhoud

Onderhoud skiën

Vind een breed scala aan Onderhoud-producten voor skiën. Ontdek de beste deals bij snowinn. Snelle verzending en veilige betaling.

Top producten in Onderhoud

Merken in Onderhoud

Hoe onderhoud je je ski´s?

Reinig en bescherm

Ski´s zijn over het algemeen ontworpen om steviger en robuuster te zijn met dubbeldikke bases en randen. Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Als je ze skiet op ijzige terreinen, rotsen, stronken en schurende sneeuwterreinen, raken hun basis en randen vaak beschadigd. Om ze fris en nieuw te houden, moet je ze goed schoonmaken en beschermen tegen de elementen. De beste tip is om de basis schoon te maken met een vochtige doek en een basisreiniger. Wrijf het voorzichtig over de hele skibasis en berg ze op in een skirek. Bewaar ze rechtop op een schaduwrijke en droge plaats met voldoende ventilatie.

De hete wasijzers voor ski´s

Vervolgens moet je verstandig het hete wasijzer kiezen. Er zijn twee soorten strijkijzers die worden gebruikt voor het waxen van ski´s, zoals analoog en digitaal. Beide werken hetzelfde als ze volgens de aanwijzingen worden gebruikt. Je moet echter goed op de temperatuur letten, omdat elke wax een andere smelttemperatuur heeft. De smelttemperatuur van elke wax staat vermeld op de verpakking. Hieronder staan de stappen die je moet volgen voor het waxen van ski´s;

• Verwarm het strijkijzer.
• Houd de wax tegen de onderkant van het strijkijzer om het op de ski of snowboard te laten smelten.
• Plaats het strijkijzer op de ski of snowboardbasis en verdeel de wax over de hele basis totdat deze het oppervlak bedekt.

de steunen

Ski´s zijn net als uw auto, ze hebben onderhoud en de juiste zorg nodig om soepel te kunnen werken. Aan het begin van elk skiseizoen en aan het einde hebben uw ski´s een volledige service nodig. Het onderhoud van de ski omvat alles van het slijpen van de randen tot het slijpen van de basis met stenen, waxen en het controleren van de binding. Daarom moet u een goed ondersteuningssysteem hebben waarop u de ski´s en boards kunt plaatsen en elk klein gebied nauwkeurig kunt controleren en repareren. Om die reden zijn een waxtafel, boardgrip, wax iron houder en twee pint rubberen frictiesteunen essentieel. Deze lichtgewicht, compacte maar duurzame ondersteunende benodigdheden helpen u het werk soepel en gemakkelijk te doen.

Hulpmiddelen

Door uw snowboards en ski´s goed af te stellen, glijdt u soepel en comfortabel over de besneeuwde hellingen. Voor ski onderhoud heb je wat basisgereedschap nodig. De drie belangrijkste aspecten van het reinigen en onderhouden van ski´s zijn basisreparatie, randwerk en waxen. Voor elk onderhoudsgebied heeft u speciaal gereedschap nodig. Zo is de basis van ski´s na verloop van tijd vatbaarder voor beschadiging. Meestal skiën over de rotsen en bergpaden, om de schade aan de basis te herstellen, heb je gereedschap nodig zoals schone handdoeken, basisalcohol. De gereedschappen voor randreparaties omvatten gummy winkels, ontsmettingsalcohol, diamantsteen en schoonmaakdoekjes. Tot slot, om de ski´s en snowboards te waxen, heb je gereedschap nodig zoals een set borstels, een strijkijzer, een plastic schraper en handdoeken.

Wassen

De beste manier om uw ski´s te onderhouden is door ze na elk seizoen te waxen. De methode om de wax op de ski´s en het board aan te brengen is vrij eenvoudig. Start het proces door het uiteinde van de was te smelten en over het bord te wrijven. Zorg ervoor dat de gesmolten was zich verspreidt en de basis en randen volledig bedekt. Je moet er ook voor zorgen dat de waslaag dun en gelijkmatig over de hele basis is. Wacht vervolgens tot de was is afgekoeld tot kamertemperatuur. Verwijder nu de overtollige wax met een schraper om het oppervlak mooi glad te maken. Burton , Toko , Swix , Bca en Pomoca zijn de beste fabrikanten van warme was voor ski´s.