Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Underhåll

Underhåll skidor

Hitta ett brett utbud av Underhåll-produkter för skidor. Upptäck de bästa erbjudandena på snowinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Underhåll

Märken i Underhåll

Hur underhåller du dina skidor?

Rengör och skydda

Skidor är generellt utformade för att vara tuffare och robusta med dubbeltjocka baser och kanter. Men de behöver regelbundet underhåll för att hålla sig i gott skick. När du åker skidor på dem i isig terräng, stenar, stubbar och slitande snöterräng, skadas ofta deras bas och kanter, för att hålla dem fräscha och nya måste du rengöra dem ordentligt och skydda dem från väder och vind. Det bästa tipset är att rengöra basen med en fuktig trasa och basrengöringsmedel. Gnid det försiktigt över hela skidbasen och förvara dem i ett skidställ. Håll dem i upprätt läge på en skuggig och torr plats med tillräcklig ventilation.

De varma vaxjärnen för skidor

Därefter bör du klokt välja det varma vaxjärnet. Det finns två typer av strykjärn som används för att vaxa skidor som analoga och digitala. Båda fungerar likadant om de används enligt anvisningarna. Du bör dock vara mycket uppmärksam på temperaturen eftersom varje vax har olika smälttemperatur. Smälttemperaturen för varje vax anges på förpackningen. Nedan följer stegen som du bör följa för att vaxa skidor;

• Värm upp strykjärnet.
• Håll vaxet mot strykjärnets bas för att smälta det på skidan eller snowboarden.
• Placera strykjärnet på skid eller snowboardbasen och sprid vaxet över hela basen tills det täcker ytan.

Stöttorna

Skidor är som din bil, de kräver underhåll och ordentlig skötsel för att fungera smidigt. I början av varje skidsäsong och i slutet behöver dina skidor full service. Skidunderhållet inkluderar allt från slipning av kanterna till stenslipning av basen, vaxning och bindningskontroll. Därför måste du ha ett ordentligt stödsystem på vilket du kan placera skidorna och brädorna och exakt kontrollera och reparera varje liten yta. Av den anledningen är ett vaxbord, brädgrepp, vaxningsjärnshållare och tvåpints gummifriktionsstöd viktiga. Dessa lätta, kompakta men ändå hållbara stödtillbehör hjälper dig att utföra arbetet smidigt och enkelt.

Verktyg

Korrekt justering av dina snowboards och skidor hjälper dig att glida smidigt och bekvämt längs de snöiga backarna. För skidunderhåll behöver du några grundläggande verktyg. De tre huvudaspekterna av skidstädning och underhåll är basreparation, kantarbete och vaxning. För varje underhållsområde behöver du några specialverktyg. Till exempel är basen på skidor mer benägna att skadas med tiden. Vanligtvis åker du skidor över klipporna och bergslederna, för att reparera grundskadorna behöver du verktyg som inkluderar rena handdukar, basalkohol. Verktygen för kantreparationer omfattar gummilager, rödsprit, diamantsten och rengöringshanddukar. Slutligen, för att vaxa skidor och snowboards behöver du verktyg som en uppsättning borstar, vaxjärn, plastskrapa och handdukar.

Vaxar

Det bästa sättet att underhålla dina skidor är att vaxa dem efter varje säsong. Metoden att applicera vaxet på skidorna och brädan är ganska enkel. Börja processen genom att smälta änden av vaxet och gnugga det på brädan. Se till att det smälta vaxet sprider sig och täcker basen och kanterna helt. Du bör också se till att lager av vax är tunt och jämnt över hela basen. Vänta sedan tills vaxet svalnar till rumstemperatur. Ta nu bort överflödigt vax med hjälp av en skrapa för att få ytan att kännas fin och slät. Burton , Toko , Swix , Bca och Pomoca är de bästa tillverkarna av heta vaxer för skidor.