Indtast venligst din e-mail adresse og vi vil sende dig et link til at nulstille din adgangskode via e-mail øjeblikkeligt.

Hjem

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse ski

Find et bredt udvalg af Vedligeholdelse-produkter til ski. Oplev de bedste tilbud hos snowinn. Hurtig levering og sikker betaling.

Fremhævede produkter i Vedligeholdelse

Mærker for Vedligeholdelse

Hvordan vedligeholder du dine ski?

Rengør og beskyt

Ski er generelt designet til at være hårdere og robuste med dobbelttykke baser og kanter. Men de har brug for regelmæssig vedligeholdelse for at forblive i god stand. Når du står på ski på iset terræn, sten, stubbe og slibende sneterræn, bliver deres base og kanter ofte beskadiget, for at holde dem friske og nye, skal du rense dem ordentligt og beskytte dem mod elementerne. Det bedste tip er at rengøre basen med en fugtig klud og en baserens. Gnid det forsigtigt over hele skibunden og opbevar dem i et skistativ. Hold dem i en oprejst stilling på et skyggefuldt og tørt sted med tilstrækkelig ventilation.

De varme voksjern til ski

Dernæst bør du klogt vælge det varme voksjern. Der er to typer strygejern, der bruges til voksning af ski såsom analog og digital. Begge fungerer det samme, hvis de bruges i henhold til anvisningerne. Du bør dog være meget opmærksom på temperaturen, da hver voks har en forskellig smeltetemperatur. Smeltetemperaturen for hver voks er angivet på emballagen. Nedenfor er de trin, du bør følge for voksning af ski;

• Varm strygejernet op.
• Hold voksen mod bunden af strygejernet for at smelte den på skien eller snowboardet.
• Placer strygejernet på ski eller snowboardbasen og spred voksen ud over hele basen, indtil den dækker overfladen.

Støtterne

Ski er som din bil, de kræver vedligeholdelse og ordentlig pleje for at køre problemfrit. I starten af hver skisæson og i slutningen skal dine ski have fuld service. Skivedligeholdelsen omfatter alt fra slibning af kanter til stenslibning af bunden, voksning og bindingstjek. Derfor skal du have et ordentligt støttesystem, hvorpå du kan placere ski og boards og præcist tjekke og reparere hvert lille område. Af den grund er et voksbord, brætgreb, voksjernholder og to pints gummifriktionsstøtter essentielle. Disse lette, kompakte, men holdbare støtteartikler hjælper dig med at udføre arbejdet problemfrit og nemt.

Værktøjer

Korrekt tuning af dine snowboards og ski vil hjælpe dig med at glide langs de sneklædte pister jævnt og komfortabelt. Til vedligeholdelse af ski har du brug for nogle grundlæggende værktøjer. De tre hovedaspekter af skirengøring og vedligeholdelse er grundreparation, kantarbejde og voksbehandling. Til hvert vedligeholdelsesområde har du brug for nogle specialværktøjer. For eksempel er bunden af ski mere tilbøjelig til at blive beskadiget over tid. Normalt står du på ski over klipperne og bjergstierne, for at reparere grundskaden, har du brug for værktøj, der inkluderer rene håndklæder, basal alkohol. Redskaberne til kantreparationer omfatter gummibeholdere, sprit, diamantsten og rengøringshåndklæder. Til sidst skal du bruge værktøjer som et sæt børster, voksjern, plastskraber og håndklæder for at vokse skiene og snowboardene.

Voksarter

Den bedste måde at vedligeholde dine ski er ved at vokse dem efter hver sæson. Metoden til at påføre voksen på skiene og boardet er ret enkel. Start processen ved at smelte enden af voksen og gnide den på brættet. Sørg for, at den smeltede voks spreder sig og dækker bunden og kanterne helt. Du bør også sikre dig, at lagdelingen af voks er tynd og jævn på tværs af hele basen. Vent derefter, indtil voksen er afkølet til stuetemperatur. Fjern nu den overskydende voks ved at bruge en skraber for at få overfladen til at føles pæn og glat. Burton , Toko , Swix , Bca og Pomoca er de bedste producenter af varm voks til ski.