Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Johnson Pump

Over Johnson Pump
"Johnson Pump is een wereldleider op het gebied van ontwerp en productie van pompen en accessoires voor industriële, maritieme en recreatieve toepassingen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder centrifugaalpompen, positieve verdringerpompen, membraanpompen, flexibele impellerpompen, flow control pompen, inwendig tandwielpompen, magnetisch aangedreven pompen, procespompen en rotatielobbenpompen.
Johnson Pump biedt ook oplossingen voor bilgepompen, brandstofoverdrachtpompen, koelpompen voor motoren, circulatiepompen, noodpompen, koppelingpompen, afvalwater- en toiletpompen, afvoersystemen, hogedrukdekwas kits en watersystemen onder hoge druk.
Johnson Pump werd in 1968 opgericht in Örebro, Zweden, door Lars Johnson, een visionair ingenieur die het potentieel van pompen in verschillende industrieën en markten zag. Johnson Pump heeft altijd de behoeften van de klant vooropgesteld en heeft innovatieve en betrouwbare producten ontwikkeld die voldoen aan specifieke toepassingseisen.
Een van de belangrijkste marktsegmenten die Johnson Pump bedient, is de maritieme industrie, waar het een reputatie heeft opgebouwd van excellentie en kwaliteit. Johnson Pump biedt een uitgebreid assortiment pompen en accessoires voor boten van alle soorten en maten, van vrijetijdsjachten tot commerciële vaartuigen. Enkele van de producten die Johnson Pump levert voor de maritieme markt zijn:
Johnson Pump boottoilet is een compact en eenvoudig te installeren toiletsysteem dat gebruik maakt van een flexibele impellerpomp om afval te spoelen en te vermalen. Het toilet kan worden bediend met een drukknop of een solenoïdeklep en heeft een laag waterverbruik en stille werking. Het toilet kan worden aangesloten op een opslagtank of een afvoeraansluiting en heeft een zelfaanzuigende functie die luchtblokages voorkomt.
Johnson Pump dekwasinstallatie is een krachtige en duurzame pomp die kan worden gebruikt om het dek, anker of ketting van een boot te wassen. De pomp heeft een roestvrijstalen as en een bronzen behuizing en kan zoet of zout water verwerken. De pomp kan horizontaal of verticaal worden gemonteerd en heeft een ingebouwde drukschakelaar die de pomp automatisch aan- en uitschakelt wanneer de spuitmond wordt geopend of gesloten.
Johnson Pump toilet motor is een vervangende motor voor het Johnson Pump boottoilet, voor het geval de originele motor defect raakt of verslijt. De motor is eenvoudig te installeren en heeft een lange levensduur. De motor is compatibel met zowel 12V- als 24V-systemen en heeft thermische beveiliging die oververhitting voorkomt.
Johnson Pump waterverwarmer is een hoogrendement waterverwarmer die het koelwater van de motor gebruikt om zoet water op te warmen voor huishoudelijk gebruik. De waterverwarmer heeft een roestvrijstalen tank en een polypropyleen behuizing en kan tot 40 liter warm water opslaan. De waterverwarmer heeft een elektrisch verwarmingselement dat kan worden gebruikt als back-up warmtebron wanneer de motor niet draait. De waterverwarmer heeft ook een veiligheidsventiel dat overdruk voorkomt en een thermostaat die de watertemperatuur regelt.
Johnson Pump waterdrukregelaar is een apparaat dat de waterdruk in het leidingsysteem van de boot regelt en de leidingen en fittingen beschermt tegen beschadiging. De regelaar heeft een messing behuizing en een roestvrijstalen veer en kan tot 16 bar druk aan. De regelaar heeft een instelknop waarmee de gebruiker de gewenste waterdruk kan instellen en een meter die de huidige druk weergeeft. De regelaar heeft ook een ingebouwd filter dat vuil en puin uit het water verwijdert.
"