Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Cykeldelar

Cykeldelar

Hitta ett brett utbud av Cykeldelar-produkter för cykling. Upptäck de bästa erbjudandena på bikeinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Cykeldelar

Märken i Cykeldelar

Lär känna delar av din cykel

Flaskburarna gör specifikt vad de säger på flaskan. Flaskburar håller en vattenflaska tätt på din cykel. Du kan köpa flaskburar från Garmin , Shimano , Sram , Specialized , Ergon , Elite , Tacx , Mavic , Brooks England , Rotor .

Bottenfästena på en cykel ansluter vevpartiet till cykeln. Bottenfästena gör att vevpartiet lätt kan vridas.

Bromsarna minskar en cykels hastighet eller hindrar den från att röra sig. När trycket höjs vid bromsarna höjs friktionskraften.

Kassetterna är ett antal kedjehjul som är placerade på din cykels bakre kärna, spårade på en friluftskropp och hålls säkert på plats med gängade kassettlåsringar.

Kedjekransarna är den rundade, taggiga biten som är kopplad till dina vevar som drar kedjan runt. En standardcykel kan använda 53t stora kedjedrev.

Kedjorna är rullkedjorna som överför kraft från pedalerna till en cykels drivhjul och därmed driver den. De flesta cykelkedjor är tillverkade av vanligt kol eller legerat järn.

Klossarna fästs på cykelskonens botten. Ett fjäderverktyg på pedalen gör att du kan fästa klämmorna på skorna in och ut ur pedalerna.

Vevarna är den del av en cykeldrivning som förvandlar ryttarnas fram och återgående rörelse till rotationsrörelse som används för att trycka på kedjan eller bältet, vilket i sin tur skjuter bakhjulet. Vevar är en viktig del av en cykel.

Växlarna är ett cykelväxelarrangemang med variabelt förhållande, inklusive en kedja, olika kedjehjul i olika storlekar. Växlar används för att flytta kedjan från ett kedjehjul till ett annat.

Gafflarna är den del av en cykel som håller fast framhjulet. Gafflarna består vanligtvis av två blad som är förbundna på toppen av en gaffelkrona.

Cykelhandtagen är avsedda att ge stoppning och vibrationsdämpning för att hålla händerna avslappnade. De goda greppen minskar risken för handkramper.

• Ett gruppsatsverktyg tillhör alla mekaniska eller elektroniska delar som är kopplade till bromsning, växling eller drivning av drivlinan.

Styret gör det möjligt för ryttaren att råder måttligt rakt samtidigt som styret ger ett brett utbud av handpositioner för bekvämlighet vid långvariga turer.

Spakarna i en cykel är styret. Förstklassiga spakar har stödpunkten inom ansträngning och belastning.

• Den centrala idén bakom stänkskärmarna är att hindra att vatten kommer från hjulen på kroppen.

Pedalerna är de delar av en cykel som cyklisten kör med foten för att köra fordonet. Pedaler presenterar länken mellan cykelfoten och cykelhjulen.

Effektmätarna på cyklarna är de enheter som uppskattar den effekt som produceras av cyklisten. De flesta cykelmätare använder töjningsmätare.

Cykelsadelarna kallas ofta ett cykelsäte. Sadlar är en av fem beröringspunkter på en upprätt cykel.

Cykelstolparna är rören som sträcker sig uppåt från cykelstödet till sadeln.

Cykelstammarna är delarna på cyklarna som fäster styret på cykelgaffelns styrrör.