Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Skidbindningar

Skidbindningar

Hitta ett brett utbud av Skidbindningar-produkter för skidor. Upptäck de bästa erbjudandena på snowinn. Snabb leverans och säker betalning.

Utvalda produkter i Skidbindningar

Märken i Skidbindningar

Hur väljer man backcountry skidbindningar?

Huvudsyftet med backcountry ski binding är att låta dig njuta av och utforska världen bortom en resorts gränser. För skidåkning är styrka, hållbarhet, vikt och lätthet de faktorer som bör tänkas på. Skidåkning finns i olika stilar som rambindningar, tekniska bindningar och Telemarksbindningar.

Tillbehör och reservdelar

Tillbehören och reservdelarna är viktiga att ha med sig när man beger sig mot bergen. Tillbehören och reservdelarna är allt du kan behöva senare på din resa för att fixa, reparera eller byta ut dina pjäxor, bindningar och skidor. Till exempel är Dynafit Ski Finder Leash, Toko Ski Clip Alpine & Carving, Colltex Quick Adhesive Spray, Colltex Camlock Kit, Black Diamond Skin Tail Clips, Pomoca Regluing Kit, Pomoca Bent Buckle och Plum Lock/Unlock Upgrade några av reservdelar delar och tillbehör som du kan behöva i backen.

Alpin skidåkning

Alpin skidåkning är den mest populära typen av skidåkning. Som namnet antyder sker alpin skidåkning på kullarna där åkaren åker från topp till botten. Oftast anordnas dessa skidåkningsevenemang i skidorter och berg. När vi pratar om skidutrustning för utförsåkning behöver du ordentliga pjäxor och bindningar som sitter på plats under hela tiden. Alpina skidbindningar är designade för att minimera risken för fallskador samtidigt som de ger avsevärt stöd och balans till skidorna. Förutom design, monteringskompatibilitet och färg måste egenskaperna hos de alpina skidbindningarna skräddarsys för vilka de är designade.

Längdskidåkning

Längdskidåkning kan ske antingen i backcountry orter eller i utsedda skidorter. Men vid längdskidåkning är terrängen vanligtvis platt, mjuk och helt böljande. Inom längdskidåkning fokuserar skidåkare på att resa långa sträckor istället för att åka upp och ner. För den här typen av skidåkning behöver du flexibla pjäxor som är ordentligt förbundna med pjäxorna samtidigt som du lämnar hälarna fria att lyfta. Generellt sett finns det tre huvudtyper av bindningar som används i längdskidåkning som är: trestift, SNS och NNN. De vanligaste är NNN och SNS.

Ski Touring

Skidåkning är en typ av skidåkning som sker i omarkerade områden utanför skidorten. Det är mycket mer utmanande och fysiskt krävande än alpin skidåkning. Den stora skillnaden mellan backcountry skidåkning är vilken typ av utrustning och utrustning du använder i backen. I skidturer använder du en hybrid metod som låter dig frigöra hälarna eller låsa dem på plats när det behövs. Detta kan endast uppnås genom speciella bindningar som ger dig bättre grepp samt stabilitet. Salomon , Atomic , Rossignol , Dynafit , Head och K2 designar och tillverkar de bästa bindningarna för skidturer.